Fotografii NG licitate online

Erlend Haarberg (n. 1966) Terasele unui geiser din Hveravellir, Islanda, 2010 Semnată în cerneală/creion 44,5/61 cm

National Geographic scoate la licitație exclusiv online o serie de imagini semnate de fotografi contemporani ai Societății.

Licitația, organizată împreună cu Christie`s, s-a deschis astăzi pe site-ul casei de  licitații și va dura două săptămâni, până pe 27 mai.

Curatorul seriei de 70 de imagini, editorul foto Elizabeth Krist, a selectat imagini variate, de la peisajele dure ale Antacticii la scene de stradă sau care surprind fiorii primei iubiri.

„De obicei, când selectez imagini pentru revistă, le caut pe cele care spun o poveste, mă uit întotdeauna la calitatea lor narativă. Dar în acest caz a fost un adevărat lux, am căutat doar frumusețea pură, senzorială, fiecare imagine putea fi privită de una singură. Am putut alege fotografii mai contemplative, care nu sunt neapărat despre ceva, ci doar transmit o emoție”, a spus Elizabeth Krist în interviul său difuzat de Christie`s.

Beverly Joubert (n. 1957) Zebrele traversează câmpia inundabilă din Delta Okavango, Botswana, 2009 Semnată în cerneală/creion 44,5/61 cm

Beverly Joubert (n. 1957) Zebrele traversează câmpia inundabilă din Delta Okavango, Botswana, 2009 Semnată în cerneală/creion 44,5/61 cm

În 2012, la o licitație prin care oferea publicului 240 de fotografii de arhivă, National Geographic a obținut 3,7 milioane de dolari.

12 mai 2014

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*