Tehnologia în 2019: Hoverboard-ul devine o soluție pentru transportul în oraș

hoverboard

Tehnologia a pătruns în viețile de zi cu zi ale oamenilor, în ultimii ani. Mai ales cei din mediul urban au simțit prezența din ce în ce mai mare a soluțiilor tehnologice – în parcările publice, sistemele de plată, comunicarea cu instituțiile publice sau private, chiar și în modul în care se desfășoară cumpărăturile de weekend.

Modul în care tehnologia se manifestă în viața privată a oamenilor se vede și în cele mai recente statistici ale specialiștilor. Numărul global al utilizatorilor activi de internet a ajuns la 3,2 miliarde de oameni.

Circa 2 milioane de smartphone-uri se vând în fiecare zi. Probabil că și acum, în timp ce tu citești acest articol, cineva iese dintr-un magazin specializat în tehnologie mobilă, după o achiziție.

Care sunt tehnologiile din spatele hoverboard-ului

După ce a devenit popular printre cei mici și adolescenți, hoverboard-ul a pătruns într-o nouă zonă tocmai bună de explorat: viața de zi cu zi a tinerilor din orașele urbane. Ei sunt cei în căutarea soluțiilor care să nu implice metode de transport în comun sau aglomerație.

Hoverboard-ul răspunde nevoilor de deplasare chiar prin modul în care funcționează. Un astfel de gadget comercializat de unul dintre liderii în domeniu din România, MonkeyBoard, are o autonomie de 13-20 km. Ca o paralelă, cea mai lungă arteră din București are 9,5 km. Altfel spus, poți ajunge de la Piața Unirii pe Șoseaua de Centură, pe ruta Splaiul Unirii-Splaiul Dudești. Gadgetul de transport inteligent atinge o viteză maximă de 15-18km/h.

Atunci când se deplasează, un hoverboard se bazează pe conceptul de stabilitate dinamică, ce calculează constant centrul de greutate al corpului uman, folosind senzori de accelerare și giroscopul.

Centrul de greutate corporală determină direcția, accelerarea și decelerarea, dar și oprirea hoverboard-ului. Cel care se află pe hoverboard îl controlează cu propriul corp.

Care sunt modurile prin care hoverboard-ul schimbă viața de zi cu zi

  • Transportul zilnic la serviciu: Hoverboard-ul înlocuiește bicicleta clasică, atunci când traseul este unul ofertant, din punct de vedere al posibilităților de pe trotuar.
  • Plimbări de weekend: Plimbările în parc pot fi folosite atât ca exerciții de control al balansării corpului, cât și ca metode de relaxare pe un hoverboard.
  • Drumuri dedicate: Cumpărăturile, mersul la sală sau la bibliotecă, dar și alte drumuri pe distanțe scurte sunt duse la bun sfârșit mai rapid pe un hoverboard decât pe jos.
  • Ieșiri în oraș: Pentru că este ușor de transportat atunci când nu este folosit, hoverboard-ul este util și pentru cei care își doresc să ajungă rapid în club, la teatru, la un restaurant sau la cinema.
  • Rezolvarea nevoilor ce implică distanțe mici: Un traseu scurt, atunci când au de plimbat un cățel sau un drum rapid până la rude este făcut într-un timp mai scurt decât de obicei pe un hoverboard.

Hoverboard-ul este un exemplu de soluție tehnologică ce urcă în topul preferințelor tinerilor din mediul urban. Conectarea la telefon prin Bluetooth și telecomanda ce setează oprirea hoverboard-ului, la nevoie sunt două dintre opțiunile care îi încântă pe cei mici la aceste device-uri. Cei mari, însă, văd din ce în ce mai utilă posibilitatea de a le folosi ca metode de transport. Pentru că tehnologia are scopul să ne acopere nevoile.

 

Sursă: Digital Metrics
Sursă foto: MonkeyBoard.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*