Sfaturi utile ca să te simți în weekend ca în vacanță

weekend

În primul rând, trebuie să-ți organizezi cât mai eficient timpul, să-ți rezolvi toate problemele în cursul săptămânii, de luni până vineri, pentru ca să fii absolut liber în weekend.

Cea mai bună idee este să pleci la munte, să faci o mică drumeție. Deși timpul este scurt, poți evada în natură, undeva mai aproape de orașul unde locuiești, într-o zonă unde este pădure, un lac, un peisaj minunat.

Pleacă o scurtă perioadă de timp din oraș, măcar în weekend, renunță de bunăvoie pentru două zile la beneficiile civilizației și totodată la relele ei. Este atât de plăcut să uiți de toate, să te bucuri de natură, de locuri frumoase. Fă-ți un plan din timp, în cursul săptămânii, un plan bun pentru o mică vacanță de weekend. Nu este imposibil, trebuie doar să vrei. În România sunt foarte multe regiuni minunate pe care le poți vizita. Poți face o escapadă din când în când, vei vedea că este minunat să devii călător prin țară, pentru că acest lucru înseamnă înainte de toate cunoaștere, relaxare, bucuria de a trăi.

Poți face mici drumeții în orice anotimp, pentru că toate au un farmec aparte. Iarna te poți bucura de sporturile de iarnă. Primăvara este minunată pentru că natura reînvie. Toamna este un anotimp care te îmbie și te uimește prin culorile ei. Vara te poți bucura de soare, de plajă, poți merge în weekend în stațiunile de pe litoral, la Marea Neagră, sau în Delta Dunării.

Munții din țara noastră au un farmec aparte, peisajul este sălbatic, de aceea un weekend la munte poate fi o alegere perfectă pentru a te relaxa și a uita de toate grjile și problemele de zi cu zi.

Pentru a te simți și mai liber este bine să nu folosești anumite gadget-uri în weekend. Oprește telefonul măcar pentru o zi și nu mai intra pe rețelele de socializare. Vei vedea că te simți mai liniștit și mai liber dacă faci asta din când în când.

Petrece mai mult timp cu prietenii, fă câteva activități împreună cu ei în aer liber, mergi la un grătar, fă drumeții, bucură-te de natură. Alte idei de activități cu prietenii sunt: organizați o petrecere, puteți planta copaci, mergeți în oraș, la piscină, la cumpărături, la cinema, etc.

Cea mai bună idee însă este să faceți împreună o călătorie, o mică vacanță la munte, astfel veți ieși cu siguranță din monotonie. În țara noastră sunt multe locuri deosebite, sunt castele care se pot vizita, peșteri deosebite, rezervații naturale, lacuri, zone turistice cu pensiuni, hoteluri și cabane, deci posibilități de cazare se găsesc la discreție. Iată câteva destinații frumoase: Rucăr, Ratezat, Băile Herculane, Lacul Roșu, zona Arieșului, Vatra Dornei, Rarău, Poiana Brașov, Castelul Bran, Valea Prahovei și altele.

Alte idei pentru weekend: participă la concerte, la evenimente sportive, la spectacole, târguri care au loc în oraș, în parcuri, mai ales în sezonul cald. Distracția înseamnă să simți că te bucuri din tot sufletul. În fiecare weekend sunt multe posibilități de distracție în oraș, iar dacă nu te atrage nimic în mod deosebit ai alte variante de a te delecta și anume:

  • Petrece timpul liber cu animalul de companie, un pisoi sau un cățel
  • Fă o plimbare cu bicicleta
  • Mergi cu câinele la pădure sau la o plimbare în alt loc frumos, unde acesta va putea alerga cât dorește
  • Vezi răsăritul de soare, sau apusul de soare
  • Mergi cu familia la un picnic dacă vremea îți permite, dacă este cald afară, sâmbăta sau duminica
  • Mergi la plajă, la ștrand dacă este vara, sau la înot la piscină
  • Vezi un spectacol, sau plimbă-te pe străzile orașului în locuri deosebite, în centrul vechi sau în zonele cu parcuri frumoase
  • Mergi la Grădina Botanică pentru că este un loc deosebit, unde te vei simți mai liniștit.

Fă mai multă mișcare în aer liber, yoga, ciclism, alergat, înot, mers pe jos, alege un sport care îți place. Sportul în weekend este la fel de bun ca și sportul în cursul săptămânii. Gimnastica, fitness-ul, orice sport ar trebui făcut în mod regulat, pentru că reduce stresul, menține corpul în formă, ajută la reducerea bolilor cardiovasculare, la scăderea în greutate, la tonifierea musculaturii, la menținerea sănătății și creșterea longevității.

Specialiștii spun că oamenii care fac sport la două zile au o siluetă mai elegantă și o sănătate mai bună. De asemenea, ei consideră că sportul în weekend este mai plăcut pentru că în aceste zile oamenii se concentrează mai bine la exercițiile fizice.

Folosește terasa, balconul sau curtea pentru relaxare! Poți cumpăra mobilier de grădină interesant, un balansoar, o masă cu saune și o umbrelă mare de soare, rafturi din metal pentru depozitarea ghivecelor cu flori în balcon sau pe terasă, sau poți folosi diferite decorațiuni simple care pot transforma aceste locuri într-o oază de liniște. Sunt multe lucruri în grădină sau balcon care se pot stoca pentru a economisi spațiu. Cu siguranță depozitarea pe rafturi speciale din metal este o soluție eficientă pentru așezarea lucrurilor în ordine. Cele mai mici se pot depozita întâi în cutii și apoi se așează pe rafturi.

Primăvara poți petrece weekend-ul și acasă, mai ales dacă ai de făcut activități în grădină. Martie este luna când începe munca de primăvară, de aceea este bine să ai toate uneltele pregătite pentru această activitate. Acum se curăță grădina, se pregătește gazonul, se plantează pomii, florile, se curăță copacii, etc. Toate aceste activități sunt frumoase, te ajută să te menții în formă.

 

 

 

 

Sursă: agenția PROMOdesk
Sursă foto: Pixabay

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*