Explorează lumea de la distanță, în timpul pandemiei

calatorii pandemie

Călătoriile au devenit o reală provocare în ultimele luni, din cauza pandemiei COVID-19, iar planurile de vacanță au fost anulate sau devin din ce în ce mai incerte, indiferent de destinația aleasă.

Totuși, există metode prin care putem călători oriunde visăm, în perfectă siguranță, chiar din confortul propriei locuințe. Îți prezentăm în continuare câteva trucuri la care poți recurge și tu, ca să poți vedea, în timpul tău liber, destinații la care visai de mult și pe care poate nu ți-ai permite să le vizitezi în realitate.

Vizitează online muzeele 

În ultimele luni, mai multe muzee celebre ale lumii au publicat pe site-ul sau pe pagina de Facebook tururi virtuale, pe care oricine le poate face gratuit. Chiar dacă nu este la fel de plăcut ca o vizită reală, ai astfel ocazia să vezi capodopere ale unor artiști celebri, palate și temple antice la care cu greu ai putea ajunge altfel.

Citește despre locurile la care visezi

Dacă ai ceva mai mult timp la dispoziție și îți place lectura, poți descoperi destinații inedite și prin intermediul cărților. Cumpără ghiduri turistice și albume de călătorie, vezi care sunt cele mai frumoase locuri din lumea asta și plănuiește prima vacanță adevărată pe care o vei face după terminarea pandemiei.

Tot prin intermediul cărților poți călători prin locuri care sunt menționate în diferite romane și povestiri celebre. Mergi pe urmele personajelor tale preferate și apoi citește informațiile reale despre acele locuri. Compară adevărul cu ficțiunea și învață lucruri noi! Mergi într-o librărie și descoperă o gamă diversă de beletristică și de cărți de nonficțiune, din care poți alege lecturile care ți se par mai atrăgătoare.

Vizionează filme documentare

Cele mai interesante informații despre destinațiile turistice le poți afla urmărind filmele documentare. Vei afla detalii inedite pentru obiceiurile locale, ponturi despre trasee frumoase și locuri inedite, mai puțin frecventate, care merită să fie descoperite. 

Marele avantaj al filmelor de acest fel este că îmbină imagini impresionante cu muzica specifică zonei respective și cu informații practice, astfel încât vei avea parte de o experiență completă în timp ce le vizionezi. În acest fel, îți poți face o impresie destul de corectă despre o anumită destinație chiar și fără să mergi acolo.

Citește bloguri de călătorie

O altă variantă avantajoasă prin care poți explora lumea de la distanță este să citești articolele scrise de bloggeri specializați în călătorii. Ei își asumă riscul unor excursii chiar și în această perioadă, prin urmare poți intra zilnic pe câteva bloguri de acest fel, ca să descoperi noi locuri și destinații propuse de ei.

Poate te va inspira ceva din ceea ce vezi pe aceste platforme și vei dori să vizitezi și tu acele zone, imediat ce va fi posibil acest lucru. Sau, cel puțin, vei afla informații utile și interesante, actuale, despre anumite destinații, inclusiv ce locuri ar fi bine să eviți, ce greșeli să nu faci.

Această perioadă dificilă, în care stăm mai mult acasă și călătorim mult mai puțin, poate fi o bună ocazie să ne informăm despre țările și orașele pe care vrem să le vizităm pe viitor. Avem suficient timp la dispoziție să facem o documentare serioasă, care sigur ne va fi de ajutor în momentul în care pandemia se va termina și vom putea plănui fără griji și emoții următoarea noastră călătorie reală.

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: unsplash

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*