Ce au în comun cele mai frumoase case modulare din lume

case modulare

Casele modulare au devenit cunoscute chiar și în țara noastră și iată că din ce în ce mai mulți beneficiari își doresc să se bucure de o astfel de locuință. Casele modulare aduc avantaje mari, atât de ordin estetic, cât și practic, în mare parte datorită tehnologiei excepționale prin care aceste construcții sunt puse în operă. Iată așadar ce au în comun casele modulare demne de toată aprecierea.

Casele modulare pot fi personalizate

Atunci când ai o locuință modulară este mult mai ușor procesul de compartimentare, dacă se dorește acest lucru. Practic, elementele de construcție sunt potrivite și compatibile cu elementele de compartimentare, susținerile sunt rezistente, așa că ai toate prerogativele pentru a-ți compartimenta sau personaliza locuința după bunul plac. Poți cumpăra de aici https://mathaus.ro/c/profile-gips-carton/32 materialele necesare astfel încât să te poți bucura de calitate atât în ceea ce privește locuința, cât și structura de compartimentare ulterioară. 

Casele modulare sunt cu mult mai ușor de realizat

Spre deosebire de orice tip de locuință, casele modulare sunt singurele care pot fi realizate separat de șantier. Asemănarea cu locuințele din panouri prefabricate este destul de mare, însă totuși există elemente distinctive, în pare parte la nivel de realizare a fundațiilor. 

Casele modulare pot fi realizate în fabrici speciale și mai apoi transportate și ridicate la locul stabilit, independent de condițiile meteorologice.

Așa cum bine știm, pentru realizarea caselor turnate monolit, cu ajutorul betonului, este necesar să se respecte timpul pentru uscarea acestuia înainte de a merge mai departe către alte etape. În plus, dacă și condițiile meteorologice sunt nefavorabile, atunci lucrările se pot prelungi și inevitabil se pot întinde pe perioade mai lungi de timp.

Casele modulare însă sunt realizate în incinte protejate iar mai apoi aduse în șantier, în vederea montajului, iar acest lucru înseamnă de fapt o eficientizare a procesului de construire. Se evită astfel timpii morți de punere în operă a materialelor, iar exploatarea locuinței se face mai repede decât în cazul materialelor tradiționale. 

Casele modulare sunt prietenoase cu mediul

O caracteristică aparte pe care se pune din ce în ce mai mult accent în ultimii ani vizează felul în care materialele de construcții influențează mediul înconjurător sau sănătatea umană. În cazul caselor modulare vorbim despre materiale foarte rezistente și durabile, dar și sigure în ceea ce privește exploatarea, deoarece acestea nu elimină noxe de-a lungul timpului și nici nu se deteriorează cu repeziciune, ca urmare a factorilor de mediu. Vorbim așadar de ”case verzi”, care respectă condiționările de mediu și care sunt foarte durabile, de ordinul a zeci de ani.

Casele modulare nu sunt atât de scumpe pe cât ar părea

Cu siguranță valul nou de construire aduce cu sine și costuri mai mare, raportate la construirea tradițională. Totuși, dacă vezi achiziția ca pe o investiție în confort și siguranță atunci te vei bucura să afli că investiția se amortizează încă din primii ani de utilizare a facilității.

Casele modulare îți permit să construiești unde vrei

Firește, poți construi unde ai avizele obținute pentru a face acest lucru, însă casele modulare oferă avantajul mobilității, în sensul că poți amplasa cu lejeritate clădirea acolo unde vrei să o faci. Transportul acestor case se face pe elemente, urmând ca acestea să fie clădite ca ansamblu direct la fața locului. 

Casele modulare au toate șansele să ajungă un adevărat trend și în țara noastră, oferind multor beneficiari avantajele incontestabile pe care le oferă. Puțină documentare și câțiva specialiști pe care să îi ai aproape ar putea să te ajute să vezi că o astfel de locuință merită realizată, pentru că ea nu își va pierde valoarea, ci aceasta va crește o dată cu trecerea timpului. 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Unsplash

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*