Transilvania Gastronomică

În perioada 4 – 20 septembrie are loc la Sibiu prima ediție a Food Culture Festival.

Asociația My Transylvania organizează încă din 2008 evenimente de cultură gastronomică și alternative în zona rurală a Transilvaniei, cu scopul întăririi comunităților locale și promovării patrimoniului imaterial.

La Food Culture Festival ai ocazia să înțelegi gastronomia din sudul Transilvaniei. În cadrul evenimentelor culinare poți explora cultura gastronomică a diverselor comunități etnice din Sibiu (Neighborhood Cooking), a regiunilor rurale din județul Sibiu (Rural County Brunch), a regiunilor vecine Transilvaniei (Five Regions Picnic), dar și a regiunilor istorice aflate la o mai mare depărtare (Taste of Romania). În cadrul secţiunii Sibiu City Menu poți servi preparate tradiționale la zece restaurante sibiene pe toată perioada festivalului. Sau poți să partici la sesiuni de live cooking (New Transylvanian Cuisine) și la un brunch cu preparate de sezon (Gourmet Brunch).

În parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu sunt organizate și evenimentele pentru specialiști, cu prezentări ale unor rute gastronomice (Drumul Brânzei Sibiu, Drumul Vinului Prahova, Saxon Greenway – Cultural Foodscapes and Foodways), a producătorilor locali (Meet the Local Producers), a unor povești de succes în gastronomia locală (Follow Your Taste).

Participarea la evenimentele culinare, cât și la cele destinate specialiștilor se face pe baza unei înscrieri confirmate telefonic la 0747 032 619 sau prin e-mail la [email protected]

Mai multe informații despre programul festivalului : http://www.mytransylvania.ro/transilvania-gastronomica-food-culture-festival sau https://www.facebook.com/mytransylvania.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*