Top 5 cele mai frumoase plaje din Thailanda

Thailanda

Situată în sud-estul Asiei, fiind considerată perla acestui continent, Thailanda este una dintre cele mai vânate destinații exotice din lume. Învecinat cu Cambodgia la est, Golful Thailandei și Malaezia la sud, iar cu Marea Andaman și Myanmar la vest, Regatul Thai atrage atât prin cultura deosebită, cât mai ales prin peisajele paradisiace desprinse din filme: plaje cu nisip fin și auriu, palmieri și vegetație luxuriantă, ape de un turcoaz nemaivăzut și mult soare. Nu-i așa că te tentează ideea unei vacante in Thailanda?

Așadar, în primul rând, când ne gândim la această țară ne ducem cu gândul imediat la plajele din Thailanda, unice în întreaga lume. Și pentru că Regatul Siam (în vechea denumire) abundă în insule și stațiuni de litoral, ne-am gândit să-ți prezentăm un top 5 al celor mai frumoase plaje din Thailanda!

  1. Plaja Phra Nang

Una dintre cele mai frumoase plaje din Thailanda este, fără dar și poate, plaja Phra Nang din sudul peninsulei Railay. Populară datorită faptului că aici poți practica sporturi extreme într-un cadru idilic, precum cățăratul pe stânci, această plajă este cunoscută mai ales pentru peisajul de vis pe care-l oferă. Plaja este înconjurată de stânci grandioase, iar apa limpede a mării, de culoarea smaraldului, și nisipul alb completează acest tablou pitoresc.

  1. Plaja Maya Bay

Pe lângă faptul că plajele din Thailanda se numără printre cele mai frumoase din lume, acestea sunt și foarte cunoscute în rândul cinefililor. Nu întâmplător spuneam la început că această superbă țară asiatică impresionează prin peisajele paradisiace desprinse din filme. Spre exemplu, pe plaja Maya Bay din parcul național Ko Phi Phi Leh s-a filmat filmul „Plaja”, cu Leonardo DiCaprio. Acest golf, înconjurat de stânci înalte, atrage anual mii de turiști atât pentru faima sa, cât și pentru condițiile excelente pentru scufundări și snorkeling.

  1. Plaja White Sand

Mult mai liniștită decât alte plaje din Thailanda, precum cele din Phuket, plaja White Sand din regiunea Ko Chang este ideală pentru a petrece un sejur estival de vis alături de familie. Situată în apropiere de Cambodgia, în partea de sud-est a Regatului, White Sand Beach este o zonă perfectă pentru turiștii aflați în căutare de relaxare la superlativ. Resorturile de lux sau clasicele bungalowuri, numeroasele restaurante și baruri din zonă ș.a.m.d. oferă turiștilor toate condițiile necesare unei vacanțe de neuitat.

  1. Plaja Hat Pramong

Cunoscută și drept Sunset Beach, această plajă din Thailanda oferă o experiență autentică a unui sejur asiatic. Fiind mai puțin dezvoltată turistic, plaja Hat Pramong păstrează cât mai mult din autenticitatea și frumusețea naturală a locului, aici existând posibilitatea de a te caza doar în bungalowuri tradiționale.

  1. Plaja Patong

Nu în ultimul rând, nu am putea încheia topul celor mai frumoase plaje din Thailanda fără a include pe listă cel puțin o plajă din regiunea Phuketului. Astfel, vibranta și uimitoarea plajă Patong este locul perfect pentru o vacanță completă, în care poți combina statul la soare cu diverse activități pline de adrenalină (parasailing, jet ski), precum și cu distracția de noapte (ieșiri în cluburi, baruri, restaurante).

 

 

Sursa: Advertising Iagency

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*