În căutarea aromei perfecte de cafea în jurul lumii

cafea

Cafeaua este al doilea cel mai comercializat produs din lume, petrolul situându-se pe primul loc. Consumată în cantităţi moderate, această băutură energizantă are efecte benefice asupra sănătăţii datorită conţinutului său ridicat de antioxidanţi. Secretul unei cafele reuşite constă în calitatea boabelor alese, în sistemul de prăjire, ambalare și preparare a acesteia.

Modul în care este prăjită cafeaua joacă un rol extrem de important. Astfel, pentru a fi obţinute aromele specifice fiecărei ţări, este recomandată prăjirea separată a fiecărui lot de cafea. De exemplu, cafeaua din Africa de Est trebuie să fie prăjită în exact trei minute, iar cea din Santos, Brazilia, în doar două minute.

Cafeaua poate fi folosită atât pentru uz intern cât și extern, îndeplinind un rol important în cadrul diverselor proceduri cosmetice apreciate de femei. Iată câteva tipuri speciale de cafea ale căror arome sunt adunate din jurul lumii!

Cafeaua Arabica

Boabele de cafea prăjită sunt asemănătoare ca aspect, însă există diverse tipuri de produse diferențiate în funcție de aromă. Unul dintre cele mai cunoscute dintre acestea este Arabica, tipul de cafea utilizat de cele mai importante branduri de pe piață.

Producătorii comercializează sortimente de cafea 100% Arabica sau produse obține din combinarea unui procent de  80% cafea Arabica și restul Robusta sau 60% cafea Arabica și restul Robusta. Cafeaua Arabica are un gust aromat, fiind mai acidă decât cafeaua Robusta. Cu toate acestea, plantele Arabica sunt mai sensibile, mai greu de întreținut, iar fructele sunt mai greu de îngrijit.

Cafeaua Robusta

Putem spune că aceasta este un produs vedetă printre diversele tipuri de cafea disponibile. Cafeaua Robusta conține de două ori mai multă cofeină și este mai amăruie, având un gust reminiscent asemănător celui de alune. Aceste boabe sunt considerate inferioare celor Arabica, însa unele tipuri de cafea Robusta sunt de calitate superioară, fiind apreciate datorită gustului lor intens și pentru că sunt mai cremoase.

Această categorie de boabe este mai ușor de cultivat, deoarece acestea cresc la altitudini mai mici decât Arabica și sunt mai puțin vulnerabile în fața dăunătorilor și a vremii nefavorabile. În plus, plantele Robusta produc mai multe semințe, în timp mai scurt.  

Cafeaua Maragogype

Considerată „gigantul” boabelor de cafea datorită mărimii acestora, aceasta este o specie-hibrid rezultată din combinarea cafelei Arabica cu soiul Liberica. Acest arbore de cafea a fost descoperit în vecinătatea oraşului Maragogype din Brazilia și păstrează caracteristicile speciei Arabica. Boabele de cafea obținute din această plantă sunt de calitate superioară sau medie.

Cafeaua Sfânta Elena (Cafeaua lui Napoleon)

Sfânta Elena, numită și „Cafeaua lui Napoleon”, a fost băutura preferată a liderului politic, în perioada exilului său pe insula cu același nume. Aceste boabe cresc în sol vulcanic, fiind întreținute exclusiv cu îngrășăminte naturale. Aromele complexe și uimitoare ale cafelei Sfânta Elena sunt accentuate atunci când aceasta este preparată la filtru.

Cafeaua Kafune, un blend care inspiră dorința de viață

Cafeaua Kafune reprezintă un blend superior obținut din diverse sortimente de cafea boabe cu aromă unică, braziliană. Acest sortiment de cafea este tonic, proaspăt și interesant. Cafeaua Kafune are gust bogat, bine definit, iar procesul de prăjire medie îi asigură o amprentă intensă, dar echilibrată.

Acum că ai descoperit principalele tipuri de cafea boabe, adunate din întreaga lume, cu aromele lor unice, intense, poți alege produsul potrivit, în funcție de preferințele tale.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: pexels

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*