World Press Photo 2019: câștigătorii

Yanela Sanchez, un copil de origine din Honduras, plânge în timp ce ea și mama ei Sandra Sanchez sunt luate în custodie de către oficialii de frontieră americani în McAllen, Texas, SUA, pe 12 iunie 2018. Foto: John Moore / Getty Images

Fundația World Press Photo anunță cele mai bune fotografii de presă ale anului trecut.

Câștigătorul competiției este John Moore (SUA) cu fotografia Fată plângând la graniță.

Imaginea o înfățișează pe Yanela Sanchez, un copil de origine din Honduras, care plânge în timp ce și ea și mama ei, Sandra Sanchez sunt luate în custodie de oficialii americani de frontieră. După ce imaginea a făcut înconjurul lumii, s-a confirmat faptul că cele două nu se numărau printre miile de familii separațe de oficialii americani. Chiar și așa, impactul fotografiei a fost atât de mare încât a dus la schimbarea politicii controversate dusă de Donald Trump. 

John Moore este fotograf senior și corespondent special pentru Getty Images. A lucrat în 65 de țări de pe șase continente. Din 2008, se concentrează pe subiectele legate de imigrație și frontieră.

The Cubanitas © Diana Markosian, Magnum Photos, locul I la secțiunea Contemporary Issues. Pura se plimbă prin cartierul ei, într-o mașină decapotabilă roz din anii ’50, în timp ce comunitatea se adună pentru a-i sărbători aniversarea celor cincisprezece ani, în Havana, Cuba.
Akashinga – the Brave Ones © Brent Stirton, Getty Images, locul I la secțiunea Envinronment. Petronella Chigumbura (30 de ani), membră Akashinga, un grup compus doar din femei care luptă împotriva braconierilor, participă la cursuri de camuflare în Parcul Wildlife Phundundu din Zimbabwe.
Harvesting Frogs’ Legs © Bence Máté, locul I la secțiunea Nature. Broaște cu picioarele tăiate și înconjurate de ouăle depuse se chinuie să rămână la suprafață după ce au fost aruncate iar în apă în Covasna, aprilie 2018.
Dakar Fashion, © Finbarr O’Reilly, locul I la secțiunea Portraits. Diarra Ndiaye, Ndeye Fatou Mbaye și Mariza Sakho poartă ținute create de designerul Adama Paris, în cartierul Medina din capitala Senegalului, Dakar, în timp ce, rezidenții se uită curioși.
Boxând în Katanga, © John T. Pedersen, locul I la secțiunea Sports. Boxerul Moreen Ajambo (30) se antrenează la clubul de box Rhino din Katanga, un cartier sărac din Kampala, Uganda.

World Press Photo 2018

Sursa: World Press Photo
Foto: sursele citate

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*