3 X Atena

Noul Muzeu Acropole e unul dintre cele mai frumoase lume! Foto: 123rf.com

3 sugestii pentru o escală în capitala Greciei

Cazare

În ciuda numelui simplu, New Hotel oferă o reinterpretare modernă a culturii grecești în inima Atenei. La doar cteva străzi de Parlamentul elen, hotelul a renăscut printr-un proiect al fraților brazilieni Campana care, împreună cu o echipă de studenți la arhitectură au reinventat toate cele 79 de camere și zonele comune, restaurnd, reciclnd și recombinnd piese de mobilier vechi și noi, care se îmbină surprinzător cu obiectele de artă contemporană. La ultimul etaj poți admira Acropolele și orizontul orașului în timp ce iei cina în art lounge. Alege restaurantul de la parter – o veritabilă pădure arhitecturală – pentru un mic dejun organic, cu croissantes făcute la fața locului și specialități grecești pe alese.

www.yeshotels.gr/category/hotels/newhotel/

Vizitează

Noul Muzeu Acropole, deschis în 2009, a cobort de pe colina-simbol a Atenei într-o incintă de zece ori mai mare, care reunește comorile milenare ale Greciei antice. Lumina naturală și podelele transparente care lasă la vedere vestigiile orașului creează o atmosferă deschisă care gravitează în jurul statuilor aduse din Partenon și nu numai. Lucrările de restaurare se fac în spațiul destinat vizitării, unde monitoarele prezintă cele mai noi tehnici cu laser care șterg patina timpului. În weekenduri poți lua parte la una din proiecțiile 3D oferite de teatrul realității virtuale, care prezintă evoluția colinei de-a lungul istoriei.

www.theacropolismuseum.gr/en

Mâncare

Grecii își includ cu mndrie gastronomia în cultura națională și de mai bine de 20 de ani, premiile Toques d’Or recunosc meritele celor mai bune restaurante din țară. Noua generație de chefi dă accente postmoderniste bucătăriei locale, reconstituind clasica salată grecească, fassolada sau moussaka în texturi cremoase, acide, cu suprapuneri de ingrediente incompatibile la prima vedere. Inspirația vine și din afară. Budinca din lapte de orez e, mai nou, preparată folosind tehnica italienească de gătire a risotto-ului, iar sushi-ul de tomate modelează chiftelele grecești cu chimion și scorțișoară în porții minimaliste.

Text: Alexandra Popescu

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*