Top 7 cele mai frumoase locuri din lume

cele mai frumoase locuri

Spontaneitatea creează uneori cele mai bune aventuri. Dacă îți este dor de o vacanță, ce-ai spune să-ți îndrepți pașii spre unele dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ? Lumea este plină de orașe desprinse din povești, peisaje superbe care îți taie respirația, plaje spectaculoase, atracții misterioase sau cascade mărețe. Fără îndoială oricine și-ar dori să descopere tot ceea ce natura a avut de dat mai bun, așa că am pregătit o listă cu unele dintre destinațiile extraordinare pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață.

1. Marele Canion, Arizona, SUA

Poartă în adâncuri stânci vechi de aproape două miliarde de ani, așa că poate fi considerat una dintre minunile naturale ale lumii. O expediție în această zonă te va ajuta să descoperi rezultatul eroziunii exercitate de fluviul Colorado timp de milioane de ani, partea inferioară a canionului fiind de fapt albia majoră a apei.

2. Delta Okavango, Botswana

Este parte a deșertului Kalahari, care își întinde nisipurile pe o suprafață impresionantă, de aproape 930.000 de kilometri pătrați. Delta Okavango din mijlocul Africii ocupă 20.000 de kilometri pătrați și este una dintre regiunile cele mai întinse, umede și bogate în faună. Dacă vizitezi zona în lunile de revărsare ale fluviului Okavango, ai posibilitatea de a asista la migrarea de an cu an a girafelor, elefanților, leilor sau bivolilor ce-și croiesc drum prin deșert pentru a ajunge în deltă.

3. Peninsula Yucatán, Mexic

Această zonă este probabil cea mai vizitată din Mexic deoarece aici se află majoritatea atracțiilor turistice ce îmbie vizitatorii cu locuri spectaculoase. Peninsula Yucatán este o combinație deosebită de plaje și istorie, despre care s-au țesut numeroase povești de-a lungul timpului. De pildă, se crede că dispariția dinozaurilor a început de aici, din zona unde a căzut primul asteroid în urmă cu 66 de milioane de ani. Vestea bună este că nu ai nevoie de viză pentru Mexic ca să mergi în vacanță în Peninsula Yucatán și că ai la dispoziție o serie de locuri unice de vizitat, cum sunt celebrele cenote, pe care nu le vei găsi în alte părți ale lumii.

4. Papua Noua Guinee

În această parte a globului își au lăcașul unele dintre cele mai exotice creaturi de pe planetă. Cea mai mare parte a omenirii trăiește în Papua Noua Guinee în comunități rurale rămase la fel de sute și sute de ani. Această țară situată în nordul Oceanului Pacific este a doua cea mai mare insulă tropicală din lume și locul cu cea mai mare diversitate de plante. Mai mult, se pare că 68% dintre aceste plante nu se mai găsesc nicăieri altundeva pe pământ.

5. Insulele Mamanuca, Fiji

O destinație turistică populară care constă dintr-un grup de aproape 20 de insule, dintre care șapte sunt acoperite de apă în timpul marelor maree, Mamanuca reprezintă o locație de vis. Aceste insule sunt un arhipelag vulcanic situat la vest de Nadi și la sud de insulele Yasawa.

6. Pădurea Białowieża, Polonia

Un loc cu adevărat fermecător, această zonă este ultima rămășiță a pădurii virgine care acoperea odinioară toată Europa, de la coasta Atlanticului și până în Rusia. Pădurea adăpostește sute de zimbri, elani, cai sălbatici și multe alte specii de floră și faună. Aceasta acoperă o suprafață de aproape 126.300 de hectare și face parte din patrimoniul mondial UNESCO. În pădure se găsește și cel mai gros stejar, Marele Mamamuszi, cu o înălțime de 34 de metri și o circumferință de 690 cm la bază.

7. Insulele Galapagos

O destinație populară în rândul turiștilor și oamenilor de știință deopotrivă, Galapagos face referire la un arhipelag de insule vulcanice din Oceanul Pacific, situat la est de Ecuador. Insulele și apele din jurul lor formează o regiune de importanță mondială, aici fiind multe specii de animale aflate pe cale de dispariție. Insulele Galapagos reprezintă unul dintre cele mai fragile ecosisteme, cu o flora și faună unice în lume.

 

Bineînțeles, există o mulțime de locuri magnifice pe suprafața pământului. Totuși, dacă îți dorești să descoperi lumea, începe cu aceste destinații fascinante care îți vor oferi toate premisele unei aventuri pe cinste.

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Piqsels

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*