Descopera Parisul si Nordul Frantei

Parisul, plajele Normandiei, Bretania si Valea Loarei sunt alegerea perfecta pentru o vacanta in tara Regelui Soare.

De aceea, intre 20 si 27 august 2011, Happy Tour Group va invita sa strabatem impreuna traseul Paris – Rouen – Caen – Plajele Normandiei – Mont Saint Michel – Blois – Chartres – Paris, inarmati cu aparatele de fotografiat si de filmat pentru a descoperi si redescoperi in cea mai iubita si mai vizitata tara europeana – Franta, castele, catedralele si amintirea regilor sai.

Paris, orasul celor 25.000 de artisti

Paris, orasul care in anul 2010, a fost vizitat de 28 millioane de turisti, ne asteapta pentru a inchiria una dintre cele 20.600 de biciclete sau a-l strabate la pas bucurandu-ne de cerul albastru, plajele de pe malul Senei, cele 465 de parcuri si gradini, 37 de poduri, 173 muzee (dintre care 4 se pot vizita gratuit), 120 de statui din Tuileries, monumetele sale si (nu in ultimul rand) de tarifele mai mult decat convenabile pe care foarte multe dintre locatii le-au pregatit pentru a atrage vizitatorii in vara anului 2011: de la 5 €/pentru un sandwich,  de la 0,90 €/ pentru un croissant, de la 1 € / pentru o cafea, de la 15 €/ menu, de la 12 €/ pentru o intrare la discoteca, de la 1,70 € pentru un bilet de metrou.
In cazul in care doriti sa descoperiti Parisul anului 2011, participand la circuitul “Pe urmele regilor prin castele si catedralele Frantei” propus de Happy Tour Group atunci  vom vizita impreuna Piata Bastiliei (simbolul revolutiei franceze), Sorbonna, Pantheonul, Gradinile Luxembourg si Senatul, Turnul Eiffel si muzeul Louvre. Vizita include si Catedrala Notre Dame, prilej de a rememora intamplarile din romanul lui Victor Hugo – “Cocosatul de la Notre Dame”. In continuare vom trece in revista: Palatul  Regal cu celebrele sale Conciergerie – faimoasa anticamera cu ghilotina, astazi parte a Palatului de Justitie  si La Sainte-Chapelle,  Centrul Pompidou unde se afla atelierul lui Brancusi si Les Halles – centrul comercial din inima orasului luminilor. Seara vom vizita Cartierul Latin, unde  ne asteapta  in Place de la Sorbonne,  statuia filozofului  Auguste Comte si in curtea bisericii  Biserica Saint Germain des Prés, sculptura lui Picasso – „L’Hommage à Apollinaire” si o paleta diversa de cochete restaurante care includ in menu specialitati precum: “picior de purcelus fript” sau clatite cu diverse arome. Specialitatile din fructe de mare sunt foarte apreciate de francezi de aceea merita sa le incercati asa cum merita sa savurati un pahar de Vermut, Pastis sau Kir.

Château de Versailles si Normandia

Format din Castelul Regal, Trianon si proprietatile Mariei-Antoaneta, gradinile si fantanile muzicale, Palatul Versailles este unul dintre cele mai spectaculoase monumente din Franta. 350 de ani de istorie si foarte multe povesti despre iubiri si tradari celebre sunt legate de acest loc care are un farmec aparte, motiv pentru care a fost listat de UNESCO ca obiectiv apartinand patrimoniului cultural mondial. Apartamentele familiei regale, Sala Oglinzilor, Capela, Opera Regala si Muzeul de Istorie a Frantei, sunt atractiile principale de la Versailles -palat al carui nume este legat de memoria lui Ludovic al XIV- lea dar si a celebrului designer de mobilier André-Charles Boulle. Marele Trianon, Micul Trianon, “Catunul Reginei”, gradinile, Pavilionul Francez si Templul Iubirii sunt si ele apreciate de turisti, chiar daca interesul de care se bucura nu egaleaza faima gradinilor si fantanilor arteziene ale castelului  care insumate ajung la impresionanta cifra de 400. Atunci cand vom vizita impreuna Palatul, o sa aflam de la ghid amanunte despre luxul fabulous in care traia Maria Antoneta, despre care se spune ca uneori se juca de-a taranca, parfumand caprele.
De la Versailles, circuitul Happy Tour Group porneste spre Rouen, unde ne vom plimba pe strada Marelui Orologiu intre catedrala si Piata unde in anul 1431, Ioana D’Arc a fost arsa pe rug, fiind declarata eretica, in ciuda calitatilor militare si realului ajutor pe care aceasta micuta taranca l-a dat regelui Carol al VII-lea, incoronat in catedrala Reims in 1429. In Rouen vom vizita Muzeul Memorial al Pacii, prilej de a participa la un show audio-visual despre marea batalie din Normandia.  
Circuitul  Happy Tour Group continua spre Caen, orasul de pe Orne,  resedinta lui William Cuceritorul. Urmatoarea oprire va fi pe plaja unde au aterizat fortele aliate in 6 iunie 1944. Ne oprim si pe plaja Gold, pentru a vizita ruinele portului Mulberry in Arromanches.

Mont Saint Michel

O stanca de granit – (inalta de 92 de metri, cu o circumferinta de 960 de metri, acest loc are o suprafata de 280 de hectare, care in timpul fluxului este o insulă si in  timpul refluxului devine peninsulă), Muntele Saint Michel este nu doar  un monument istoric al Frantei dar si o bogatie naturala si spirituala intrata in patrimoniul UNESCO in 1972. Numele lui se leaga de ordinul  Cavalerilor Sfantului Mihail si cel al Arhanghelului Mihail, motiv pentru care 3.5 milioane de turisti si pelerini vin aici an de an. Este momentul sa ne alaturam lor si sa vizitam impreuna, Abaţia Mont Saint Michel, bucurandu-ne de spectacolul mareelor si de frumusetea locurilor.

Anger – Blois – Chartres- Paris

Dupa vizitarea Muntelui Saint Michel, vom porni prin fermecatorul tinut al Bavariei spre Chateaubriant, o comuna franceza, cu o infatisare patriarhal-medievala si mai departe spre Anger, orasul din regiunea Anjou, cunoscut ca centru universitar dar si pentru castelul sau, a carui piesa de rezistenta ramane uriasa tapiserie cu scene din Apocalipsa. Dupa ce ne vom lua “la revedere” de la turnurile gigantice si zidurile masive ale cetatii ne indreptam spre Blois, pentru a vizita castelul  – rezidenta a  7 regi si 10 regine ale Frantei –  o sinteza a stilurilor arhitectonice si a vietii de curte in special din epoca Renasterii. Castelul Chambord – bijuteria renasterii franceze si splendidul castel Chenonceau, al carui nume este asociat cu cel al Caterinei de Medici sunt obiectivele unde ne vom aminti de rivalitatile favoritelor regale si de meandrele vietii la curte, iar in Clos Luce vom avea bucuria sa vizionam inventiile lui Leonardo Da Vinci, reconstruite dupa schitele maestrului. O vizita la catedrala din Chartres, edificiu emblematic pentru arhitectura gotica va fi un  prilej pentru a admira  vitraliile, labirintul si relicvele sale – dintre care cea mai faimoasa este  Camasa Maicii Domnului. Dupa ce ne vom lua la revedere de la Catedrala  din Chartres care incepand din 1979,  a fost adaugata pe lista monumentelor patrimoniului cultural mondial, de catre UNESCO,  ne indreptam spre Paris pentru a ne imbarca in aeronava care ne va duce in tara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*