Parfum de lavanda si cetati medievale

Muzeele Matisse si Chagal, parcuri umbrite de palimieri, Promenade des Anglais, hotelul Négresco, Castelul din Nisa, orasul vechi cu strazile, bistrourile si cafenelele sale, portul Lympia si Le Ruhl – Casino Barrière de Nice, supranumit „templul divertismentului de pe Coasta de Azur” sunt obiectivele turistice aflate in topul preferintelor turistilor Happy Tour Group care au ales sa isi petreaca vacanta pe Riviera Franceza.

In cazul in care, cea mai iubita si mai pictata regiune a tarii Regelui Soare este de interes si pentru dumneavoastra va propunem sa pornim impreuna in circuitul “Franta, drumul lavandei”, in data de 21 iulie si/sau in data de 18 august 2011 pentru a vizita Capitala Coastei de Azur dar si Cannes, Monte Carlo, pitorescul Eze, St Jean Cap Ferrat, Tourrettes sur Loup, St. Paul de Vence, Chateauneuf du Pape, Gordes si Avignon.

Nice la Belle

Promenade des Anglais este emblema Nisei. De-a lungul ei se afla faimoasele plaje ale Rivierei Franceze dar si Parcul Phoenix, Palais de la Mediterranee si hotelul ex – compatriotului nostru Negresco, emblema timpurilor la belle epoque.
Celebrele sezlonguri albastre sunt una dintre atractiie Promenadei Englezilor, de aceea atunci cand veti ajunge in cel de-al cincilea oras ca marime din Franta este obligatoriu sa va oferiti un scurt ragaz pentru a admira Baie des Anges, asa cum este obligatoriu sa urcati pe Colline du Château pentru a panorama frumoasa asezare care a fost pana in anul 1861, teritoriu italian.
Daca sunteti un spirit revolutionar, trebuie sa dati o raita si prin piateta baroc proiectata de Antoine Spinelli, care il omagiaza pe Giuseppe Garibaldi. In cazul in care sunteti iubitor sau colectionar de arta, nu ocoliti Muzeul Chagal care aduna la un loc 17 lucrari cu teme biblice. Iubitorilor vetii spirituare le recomandam Biserica Rusa iar plimbaretilor de vocatie Quai des Etats Unis si zona pietonală din Vieux Nice.

Cannes

Festivalul Internaţional de Film de la Cannes si bastionul Sainte Marguerite (unde in sec. XI, a fost intemnitat regalul purtator al „Măştii de Fier” sunt doua dintre emblemele orasului. Plajele si magazinele de marca sunt si ele vestite, cele mai multe dintre magazinele de firma fiind concentrate intre La Croisette si strada d’Antibes. Aici puteti sa va cumparati cele mai noi colectii semnate Chanel, Dior, Jean-Paul Gaultier dar si celebre confiseries si chocolatiers.

Monte Carlo

Cazino, shopping si sansa de a te fotografia cu statuile Adam si Eva iata ce te asteapta la Monte Carlo, locul unde milionarii din toata lumea au decis sa locuiasca atrasi de poezia a locului, viata de noapte si multimplele posibilitati de distractie dar de politica tax free. Cazinoul si Raliul Monte Carlo sunt doua atractii de prim rang, concurate daca nu chiar intrecute de spectacolul portului – surprins in mii si mii de imagini de turistii care vin aici sa se distreze sau in speranta ca zeita Fortuna le va schimba viata.

Eze

Eze satul din Alpii Maritimi dintre Nisa si Monaco este un reper turistic a carui faima se datoreaza deopotriva frumusetii austere a muntelui dar si interesului pe care personalitati de seama ale culturii univesale i l-au acordat. Unul dintre ei este faimosul filozof Nietzsche, caruia municipalitatea i-a consacrat un traseu – Drumul lui Nietzsche – care ii conduce pe turistii ce vor sa il urmeze din statia de autobuz pana la asezare medievala din varf de stanca. Efortul este rasplatit atat de frumusetea peisajului cat si de panorama de care turistii se vor bucura o data ajunsi in satul cu stradute inguse, negoturi divese si gradini de poveste.

Tourrettes sur Loup

Celebra pentru aleile si portile sale, asezarea Tourrettes sur Loup este unul dintre acele locuri care te fac sa intelegi de ce francezii sunt cunoscuti in lumea intreaga pentru rafinamentul si simtul artistic deosebit. La bastide aux violettes, Chapelle Sainte Marie-Madeleine, Biserica Eglise Saint Grégoire, Chapelle Saint Jean sunt cateva dintre atractiile locale. Ele sunt completate de Festivalul Violetelor, pentru ca Tourrettes-sur-Loup este singurul oras din Franta unde aceasta floare se cultiva, de aceea localnicii organizeaza in fiecare an un Festival al Violetelor.

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence – locul unde s-a nascut si a creat Cezanne, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Atunci cand il veti vizita veti fi inacanati de numeroasele fantani arteziene si arhitectura locala care se distinge prin intermediul catorva obiective: Primaria, Turnul Primariei, Catedrala Saint Sauveur, Posta, Biserica St Madeleine.

Avignon

Avignon este locul unde au fugit Papii corupti ai Romei in secolul XIV. Acestia au construit Le Palais de Papes, cel mai mare edificiu catolic gotic din lume. Anterior acestor evenimente, pozitionarea Avignon-ului era considerata strategica datorita asezarii sale pe Rone- cel mai mare rau din Franta si o importanta ruta de comunicatii si comert. Orasul este presarat cu cladiri si monumente precum: Podul de la Avignon, Le Petit Palais, zidurile vechi ale orasului, Biserica St Pierre, Stada Teinturiers, Rocher des Doms. Din Avignon pornesc excursiiile cu autocarul la Arles si Chateauneuf du Pape si Gordes- faimoasa zona viticola de pe valea Rhonului. Papa Ioan al XXII-lea este cel care a contribuit la dezvoltarea viticulturii in aceasta mica localitate, vinurile produse aici fiind destinate in primul rand Vaticanului, de unde si numele de “Vinul Papei”, iar mai tarziu “Châteauneuf-du-Pape”.

Pentru a afla ce orase sunt inscrise in circuitul Happy Tour – Tara Lavandei si ce obiective se viziteaza pe parcursul circuitului Happy Tour va rugam intrati aici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*