Thailanda, tara surasului lui Buddha, a gusturilor si aromelor dulce-acrisor-piperate

Happy Tour va invita in Thailanda.

Regat al surasului, paradis al cumparaturilor, destinatie turistica en vogue, iata cliseele care ne vin tuturor in minte atunci cand vorbim despre Thailanda, tara a carei frumusete peisagistica este concurata de monumentala sa arhitectura, seninatatea oamenilor si savoarea preparatelor culinare dintre care va recomandam: Tom Yam Kung, Miang Kham si toate preparatele din peste si fucte de mare. Cele 4 regiuni ale tarii: muntii si padurile din Nord, plantatiile de orez din Campia Centrala, platoul semiarid din nord- est si zona litorala cu insulele sale, locuite de thailandezi dar si de chinezi si malaysieni sunt un taram in care cele 2000 de temple ne amintesc in permanenta ca dincolo de lumea vazuta exista si universul ceresc pe care Buda ne-a indemnat sa-l cucerim definitive, eliberandu-ne de lantul cauzal al incarnarilor pentru a intra in Nirvana.

BANGKOK

Considerat de turisti un “haos placut si exotic”, Bangkok a dominat viata urbana a  tarii politice, comerciale si culturale inca din cea de-a doua jumatate a sec al 18 lea. Contrastele orasului sunt fulminantele artere comerciale cu magazine modern, dotate cu aer conditionat, hotelurile de 5 *+, fiind o insertie oarecum stranie intr-un peisaj traditional marcat de viata modesta a locuitorilor de rand si de spiritualitatea cu repere de neinteles pentru occidentalul ale carui valori sunt centrate pe lumea materiala. Atractiile Bangkok-ului sunt variate, viata moderna de zi si de noapte, cu restaurantele si barurile sale fiind completate de suita de temple si palate care te teleporteaza intr-o lume crepusculara. Wat Phra Kaeo, Pavilionul regal, Tempul de Smarald al lui Buddha, Phra Thi Nang Vimanmek si Abhisek Dusit Throne Hall, Muzeul National, Galeriile Nationale, Templul Colonadei, Wat Ratchabophit, Wat Pho, Wat Bowon Niwet, Wat Suthat, Templul Zorilor, Muntele de aur, Wat Mahathat, Templul de Marmura, Templul Ratchanatdaram,  Muzeul Prasart, Muzeul Geologic, Palatul Suan Pakkad, Muzeul Papusilor, Casa Artizanilor Thailandezi, Ferma de Crocodili, Ferma de serpi Pasteur sunt doar cateva dintre punctele fierbinti pe care nu trebuie sa le ratati daca doriti sa deschideti abcedarul acestui taram miraculos.

PHUKET

Inconjurata de 32 de insule mai mici, insula Phuket este situata in Oceanul Indian, intre 7’45” si 8’15” latitudine nordica si 98’15” si 98’40” latitudine vestica, fiind legata printr-un pod de coasta sudica a Marii Andaman. Relieful muntos, plajele cu nisip alb, varietatea peisagistica si vegetatia luxurianta fac deliciul turistilor sositi aici pentru relaxare, bai de soare si / sau sporturi nautice. Snorkeling-ul, dar si scufundarile constituie o atractie majora. Dulcea-acrisoara bucatarie thailandeza cu condimentele si retetele sale speciale precum si procedurile SPA sunt o alta motivatie pentru a poposi in acest loc de o frumusete fara de seaman care este si un paradis al cumparaturilor.

Pentru a afla programul complet al ofertei Happy Tour Group pentru Thailanda va rugam accesati link-ul http://www.happytour.ro/vacanta/thailanda-cambodgia.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*