India si Nepal

Raspundeti da invitatiei Happy Tour si veniti cu noi in perioada 10 – 26 noiembrie 2011, in tara Ramayanei si  a Mahabharatei – India, unde o civilizatie veche de milenii asteapta sa o descoperiti, si in Nepal, unde timpul se scurge in liniste sub enigmaticul suras al lui Budha, in vreme ce oamenii  isi vad linistiti de viata lor de zi cu zi.

Vom descoperi un spatiu al contrastelor, deseori socante, dar si o lume in care timpul a stat in loc pentru ca noi sa avem  ragazul sa admiram maretia muntilor si respirand adanc,  sa vocalizam “Omm..”, incercand sa intram in armonia sacra a lumii vazute si nevazute.     
Itinerariul pe care vi-l propunem cuprinde porneste din Bucuresti – via Istanbul – si cuprinde: New Delhi, Jaipur sau „Orasul Roz” – capitala statului Rajasthan, Agra, Fatehpur Sikri – “Orasul Rosu”, abandonat la numai 12 ani de la construirea lui din cauza lipsei unei surse de apa, Taj Mahaj, cel mai cunoscut  monument  inchinat iubirii, supranumit „a 8-a minune a lumii”, Jhansi, Khajuraho, Orcha – capitala dinastiei Bundela, Varanasi – centrul religiei hindu, situat pe malurile raului Gange, Kathmandu si cu Pashupatinath – „Varanasi din Nepal”, situat pe malul raului sacru Bagmati, New Delhi, Aurangabad, Mumbai.

Printre atractiile circuitului nostru enuntam si zborurile domestice (in interiorul Indiei si intre India si Nepal), calatoria cu trenul de la Agra – Jhansi, posibilitatile de shopping si sansa de a degusta preparatele vestitei bucatarii indiene si cele ale austerei bucatarii nepaleze, servind preparate proaspete pregatite de bucatari autohtoni.   
Dintre cele mai importante obiective care se vor  vizita in Nepal mentionam: Piata Durbar, Hanuman Dhoka, templele Mahadev si Parvati, Casa-templu Kumari, Swayambhunath – un sit vechi de 2500 ani, stupa uriasa Bodhnath – construita in secolul V, Bhadgaon, templul Natyapole, dar si Patan (orasul artelor fine), templele Krishna, Hiranya Varna Mahavir, Mahaboudha.

Aceste temple nepaleze alaturi de templele  si obiectivele indiene incluse in programul Happy Tour – templul Chaunset Rogini dedicat zeitei Kali, templul Lakshmana, templul Kandariya Mahadeva, Qutub Minar, Poarta India, Parlamentul, Fortul Rosu (cel mai bogat Fort si Palat al Imparatului Mogulilor-Shahjahan), Raj Ghat (locul unde este incinerat Mahatma Gandhi ), Templul Bahai (in forma de floare de lotus, realizat din marmura, celebrele si minunatele pesteri Ajanta, complexul de la Ellora sunt locuri de interes turistic sau de pelerinaj religios. Fiecare templu are specificul si povestea sa, care ne vor uimi, emotiona si obliga sa reflectam la spiritualitatea vietii. Totusi, nici un obiectiv turistic nu se va putea compara cu Taj Mahal-ul si niciun peisaj nu va putea egala panorama piscurilor Himalayei – inaltimi pe care consilierii de turism Happy Tour va sugereaza sa le admirati participand la programul optional –   zbor cu avion de mici dimensiuni deasupra platoului lumii.

Taj Mahal – a opta minune a lumii.

Exista un proverb care spune ca imediat ce “barbatul are 2 perechi de pantaloni se gandeste la a doua nevasta.” Am putea sa-i dam crezare daca nu am avea in fata noastra si povesti celebre care il contrazic. Sunt si bărbati care dupa ce au doua neveste se gandesc la a treia, pe care o iubesc atat de tare incat legatura lor reuseste sa treaca dincolo de timp. Unul dintre cele mai elocvente exemple este cel pe care Rabindranath Tagore îl numeşte “o lacrimă pe obrazul timpului”. Arhitectura exterioară si interioarele placate cu diamante, perle si rubine, licărind ca un curcubeu, fac din acest ansamblu arhitectonic, o adevărată minune. Palatul, datand din secolul al XVII-lea, este un mausoleu construit de imparatul mogul Shah Jahan Magnificul, in memoria celei de-a treia sotii, frumoasa Arjumand Banu Begum, care a murit la naşterea celui de-al 14-lea copil. Monumentul UNESCO se află în Agra, la o ora si jumatate de mers cu trenul expres din New Dehli.

Pentru a afla programul si tarifele circuitului Happy Tour Group  va rugam sa accesati link-ul http://www.happytour.ro/vacanta/calatorie-initiatica-india-nepal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*