Concurs Foto National Geographic 2014

National Geographic anunță câștigătorii Concursului de Fotografie 2014

Azi noapte la Washington, un juriu de experți, printre care fotografii John Stanmeyer și Erika Larsen, a ales cele mai bune dintre cele peste 9.000 înscrise anul acesta la reputatul concurs foto National Geographic. Evaluarea s-a făcut în mai multe runde, luând în considerare creativitatea, calitatea imaginii și autenticitatea conținutului. Marele premiu (mai sus) i-a revenit lui Brian Yen din Hong Kong, care a câștigat 10.000 de dolari și o excursie la sediul Societății din Washington, unde va participa la Seminarul de fotografie din ianuarie 2015.

Marele Premiu și câștigătorul categoriei Oameni
Brian Yen

„Un nod lucrește în noapte”
În ultimii zece ani, comunicațiile mobile, telefoanele inteligente și rețelele sociale ne-au schimbat definitiv existența. Deși femeia din imagine stătea în mijlocul unui vagon plin, lumina caldă a mobilului de pe chipul ei le spunea necunoscuților din jur că ea nu se află cu adevărat acolo. Reușise să fugă se acolo pentru o vreme, devenind un nod din rețea, colindând pe tot globul, liberă ca un future. Existența noastră nu mai este blocată într-un loc fizic, suntem liberi să evadăm, și asta vom face.
Locație: Hong Kong

Vă prezentăm în continuare celelate fotografii câștigătoare și mențiunile.

Câștigător Categoria Natură
Nicole Cambré
„Marea migrație”
Antilopele gnu sar în râul Mara
Locație: Serengeti de Nord, Tanzania

 

Câștigător categoria Locuri
Triston Yeo
„Băi la Budapesta”
O baie termală la Budapesta e una din activitățile favorite ale ungurilor, mai ales iarna. Am avut norocul să primim permisiunea special de a face fotografii la băi datoprită ghidului nostru, Gabor. Mi-a plăcut aburul, creat de diferența amre de temperature dintre apa termală și aer. Face ca întreaga experiență a băilor să fie ireală și mistică.
Locație: Budapesta, Ungaria

 

Mențiune Categoria Natură

Christian Miller

Într-o zi cu vânt, după un ciclon care trecuse de capătul nordic al Marii Bariere de Coral, am dus niște prieteni până la recif. Nu mai văzusem niciodată atâția pești-de-sticlă pe acest grup de corali. Chiar când îmi instalam camera, acest pește-buzat a trecut prin mijlocul unui banc, care l-a încadrat într-o ramă vie.

Locație: Cairns, Marea Barieră de Corali, Flynn Reef, Australia

 

Mențiune Categoria Natură

Henrik Nilsson
„Shoulder Creek”
Un ciuf-de-câmp se uită pest eumăr să vadă dacă nu a ratat ceva. A wild short-eared owl completes a shoulder check in case something was missed. Pe același câmp vânau și niște ereți-vineți, care uneori fură prada bufnițelor.
Locație: Boundary Bay, BC, Canada.

 

Mențiune Categoria Natură
Maie Kirnmann
„Dragon”
Lucrare din gheață pe sticlă.
Locație: Tabasalu, Estonia

 

Mențiune Categoria Natură
Prashant Meswani
„Cerb boncănind”
Un cerb la boncănit în Parcul Richmond
Locație: Richmond Park, Londra

 

Mențiune Categoria Natură
Archna Singh
„Puterea mușchilor”
This playful fight amongst two young sub adult Tigers was indeed a brilliant life time opportunity that lasted exactly 4-5 seconds. The cubs were sitting in the grass as dusk approached when suddenly one of them sneaked up behind the other and what happened next is captured in this image.
Locație: Parcul national Bandhavgarh, Madhya Pradesh, India

 

Mențiune Categoria Natură
Zik Teo
„Zebrele și marginea craterului”
Craterul Ngorongoro din Tanzania e cea mai mare calderă vulcanică inactivă din lume. E un vulcan prăbușit, care acum adăpostește o varietate de faună africană, cu specii aflate în mare proximitate și competiție. Zebrele sunt printre cei mai obișnuiți locuitori ai craterului, alături de antilopele gnu, gazele, hiene și lei. Într-o zi senină, din interiorul craterului se poate vedea marginea pe 360º de jur împrejur.
Locație: Zona de Conservare Ngorongoro, Tanzania.

 

Mențiune Categoria Oameni
Abdullah Alghajar
„Copii în beznă”
Copii cu dizabilități trăiesc războiul din Siria
Locație: Termanin, Siria

 

Mențiune Categoria Oameni
mattia passarini
„Biltigiri”
Șeful populației Ramnami din Chhattisgarh, India. Ramnami își tatuează numele Domnului,  „Ram” pe tot corpul. Întreaga lor credință se axează pe numele Ram, numele zeului care le este cel mai drag. Ramnami Samaj e o sectă de Ram harijan (paria). Formată după 1890, secta a devenit forța dominantă în viața religioasă a regiunii. Tatuajul e semnul devoțiunii și în același timp un dar și o recunoaștere din partea lui Ram.
Locație: Chhattisgarh, India

 

 

Mențiune Categoria Oameni
Adam Birkan
„Nervi”
O fetiță face o scenă la un mall din Bangkok. Iunie 2014
Locație: Bangkok, Thailanda

 

Mențiune Categoria Oameni
Nick Riley
„Nămol la Marea Moartă”
Cei aflați în căutarea tinereții veșnice se acoperă cu nămolul bogat în minerale de la Marea Moartă, din Israel.
Locație: Marea Moartă, Israel

 

Mențiune Categoria Oameni
K
„Ora ceaiului în căsuță”
O mică șuetă cu păpușa într-o cutie de plastic, deloc frumoasă. Dar cu o rază de lumină, arată ca o bulă creată pentru vise, într-o lume a imaginației.
Locație: Paris

 

Mențiune Categoria Oameni
Roberto Fiore
„Așteptare”
Stătea pe pat, adâncit în gânduri, în timp ce soția lui pregătea pâinea pentru împărtășanie.
Locație: Satul Sârbi, Maramureș, România

 

Mențiune Categoria Oameni
Tyler G
„Frații mei și cu mine”
Călătoria noastră până la Miami traversa acest punct de belvedere de pe Blue Ridge Parkway. Ne-am odihnit pe această bordură. Deși ne-am certat tot drumul, aici ne-am adus aminte că suntem frați.
Locație: Blue Ridge Parkway

 

Mențiune Categoria Locuri
Sergey Ponomarev
„Homs în ruine”
Păsările zboară deasupra locuințelor bombardate din cartierul Khalidiya din Homs, Siria. În centrul distrus al orașului există vaste porțiuni unde nu se simte absolut nici o mișcare. Apoi, dintr-odată, vântul umflă o copertină sfâșiată sau trece o pasăre.
Locație: Homs, Siria.

 

Mențiune Categoria Locuri
Aytül AKBAŞ
„Furtuna”
Pe când îl pozam pe nepotul meu, a venit furtuna și am surprins acest moment minunat.
Locație: Kocaeli, Turcia

 

Mențiune Categoria Locuri
Peter Franc
„Tokyo – Gara Shinagawa”
Mă trezisem la o oră imposibilă ca să ajung la Piața de Pește Tsukiji din Tokyo. Erau atâtea lucruri incredibile de văzut în oraș încât nu prea dormisem și am reușit să cobor la altă stație. Val după val de oameni veneau prin pasaj. Am ochit o cafenea plasată strategic și am reușit să declanșez camera sprijină pe balustradă. După doza de cofeină, am avut curajul să înfrunt marea de oameni…
Locație: Gara Shinagawa, Tokyo, Japonia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*