Anul Păsărilor la National Geographic

Un flamingo se oglindește în luciul apei. Foto: 123rf

Conform renumitului biolog și conservaționist Thomas Lovejoy “dacă ai grijă de păsări, ai grijă de majoritatea problemelor mari din lume”.

Anul 2018 marchează centenarul Tratatului privind păsările migratoare, care protejează peste 1.025 de specii, fiind cea mai importantă lege de protecție a păsărilor.  De-a lungul secolului trecut, legea a salvat milioane de păsări. Pentru a onora acest eveniment, National Geographic își unește forțele cu peste 100 de organizații internaționale și desemnează 2018 Anul Păsărilor.

Timp de 12 luni, echipele de oameni de știință implicați, jurnaliștii, fotografii vor împărtăși cu cititorii din întreaga lume articole ample eforturile de conservare și vor studia modul în care acțiunile noastre dăunează speciilor de păsări, dar și ce putem face pentru a le salva.

„În 2018, centenarul Tratatului privind păsările migratoare, care protejează peste 1.025 de specii, vom duce tratarea subiectelor legate de păsări la un nou nivel”, spune redactorul-șef Susan Goldberg.

Scopul acestei campanii este de educare, sensibilizare și creștere a gradului de conștinetizare a publicului față de păsări și față de rolul acestora pe planeta noastră.

Organizațiile participante includ grupuri non-profit și de conservare, agenții de stat și federale, grădini zoologice și societăți ornitologice care lucrează împreună pentru a crește vizibilitatea păsărilor și pentru a inspira acțiunea #BirdYourWorld pe parcursul anului 2018.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*