Decizie controversată pentru hipopotamii din Zambia

Câțiva hipopotami se răcoresc în apă. Foto: 123rf

Vânătorii de trofee plătitori de taxe vor putea să omoare până la 2.000 de hipopotami din Zambia, în următorii cinci ani. Această decizie a fost confirmată într-o declarație a ministrului Turismului și Artelor din Zambia, Charles Banda, se arată într-un comunicat de presa Environment News Service. 

Banda a afirmat faptul că guvernul a dat undă verde unei agenții de călătorii pentru a ucide hipopotami din Valea Luangwa, chiar dacă în 2016 guvernul zambian interzisese uciderea hipopotamilor în această vale până în 2021. Același guvern și-a motivat decizia recentă spunând că aceasta este o modalitate de a ține populația de hipopotami sub control. 

Autoritățile au declarat că începând cu 2018, vânătorilor de trofee care plătesc taxe, li se va permite să ucidă cel puțin 250 de hipopotami pe an. Numărul lor urmând a fi stabilit an de an după efectuarea unui recesământ.

O agenție de turism din Africa de Sud, Umlilo Safaris, deja le oferă vânătorilor șansa de a ucide până la cinci hipopotami, de-a lungul unei călătorii în Zambia. Fiecare vânător ar fi taxat cu până la 14.000 de dolari pentru cinci hipopotami, potrivit site-ului agenției.

Organizațiile de conservare cer autorităților din Zambia să își reconsidere decizia

„Ministrul turismului și artelor din Zambia, Charles Banda, folosește o mare parte din aceleași raționamente greșite pentru sacrificare, pe care autoritățile din Zambia încercau să o justifice în anul 2016. Acest lucru a fost abandonat datorită rezistenței organizațiilor de conservare și a comunității naționale și internaționale, care au contestat justificarea lor pentru o acțiune atât de drastică.

Istoria se repetă pentru că, din nou, autoritățile din Zambia nu au reușit să furnizeze dovezi științifice care să arate o suprapopulare cu hipopotami în râul Luangwa ar putea justifica decizia de a-i ucide,” spune Will Travers, președinte și cofondator al organizației Born Free.

Sursa: ENS 
Foto: 123rf

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*