Geografi români de top

Foto: Dana Oprea

Pe 5 august, elevii români care au participat la ediția din 2013 a Olimpiadei Internaționale de Geografie s-au întors acasă cu trei medalii de aur și una de argint.

 

Performanța obținută la Kyoto, în Japonia, le-a adus și primul loc pe echipe între cele 32 de națiuni participante.

Alături de reprezentanții Ministerului Educației, National Geographic Romania a întâmpinat echipa câștigătoare, oferind și câteva premii din partea revistei. Felicitările li se cuvin elevilor Andra Albulescu de la Colegiul Național Costache Negri din Galați, Cosmina Manea de la Colegiul Național I.C. Brătianu din Pitești, Theodor Ivan de la Colegiul Național din Iași, Traian Tomenco de la Liceul Constantin Brâncoveanu din București, dar și profesorilor care s-au ocupat de pregătirea lotului.

Olimpiada Internațională de Geografie este un concurs cu tradiție, organizat de Uniunea Internațională de Geografie și reunește cei mai buni geografi liceeni din întreaga lume, cu vârste între 16 și 19 ani. Concursul a fost organizat prima dată în Olanda în 1996 pentru o mai bună promovare a geografiei la nivel internaționale; doar 5 țări au participat atunci, dar numărul lor a crescut an după an. Examenele se întind pe mai multe zile și includ un test scris, unul multimedia și o probă pe teren care pun la încercare abilitățile practice și teoretice ale elevilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*