Noua revistă National Geographic

Revista National Geographic are rubrici noi și un design dinamic, care pune mai mult în valoare fotografiile și reportajele uimitoare prezentate număr de număr.

Dacă la începutul anului anunțam aniversarea a 130 de ani cu National Geographic, luna mai vine cu o serie de noutăți care privesc atât conținutul, cât și designul revistei. Chenarul galben continuă să fie, astfel, pentru publicul fidel un portal către cele mai îndepărtate zone ale Pământului și dincolo de el.

„National Geographic i-a ajutat pe cititori să exploreze lumea timp de 130 de ani și am considerat că este important să progresăm prin tehnici moderne”, spune Susan Goldberg, director editorial al National Geographic Partners și redactor șef al revistei National Geographic. „Noul National Geographic oferă cititorilor săi aceeași emoție, dar dintr-o perspectivă mai îndrăzneață, mai provocatoare și mai captivantă”.

„Această evoluție a National Geographic se folosește pe deplin de setul de instrumente disponibile pentru o revistă contemporană”, spune Emmet Smith, director creativ al revistei National Geographic. „Ne permite să scoatem în evidență opera spectaculoasă a fotografilor, a reporterilor și a artiștilor noștri – și, la schimb, le oferă cititorilor o revistă și mai bună”.

Pentru a stabili strategia de redesign al revistei, Goldberg și Smith au lucrat cu Godfrey Dadich Partners (GDP), o companie a cărei echipă de editori, designeri și oameni de marketing provin de la publicații de top precum WIRED, The Atlantic, Fast Company, The New Yorker sau Los Angeles magazine. Echipa GDP a identificat și a distilat valorile de bază care au stat la temelia următorului capitol al revistei.

„A fost o onoare pentru noi să colaborăm pe o astfel de marcă iconică – am aprofundat 130 de ani de cartografie, fotografie și jurnalism, apoi am conceput un nou tip de revistă a prezentului”, spune Scott Dadich, fondator și co-CEO al GDP.

Ce s-a schimbat

Paginile noii revistei National Geographic sunt mai ușor de urmărit, iar rubricile de la început sunt mai dinamice. Am făcut mai mult loc pentru fotografie, iar noile fonturi sunt actualizate pentru a reflecta prezentul.

Jurnal de fotograf, Spre viitor, Trei întrebări de la editor, Prin Obiectiv, Hrană, Armamament sau Biodiversitate sunt doar câteva din noile rubrici.

În loc de patru sau cinci reportaje de aproximativ aceeași lungime, de acum, vor fi mai multe reportaje, mai scurte și mai bogate în ilustrații și fotografii și două reportaje care își păstrează lungimea tradițională și care reprezintă amprenta revistei.

Pentru noua revistă National Geographic au fost create două fonturi noi,  inspirate atât de fonturile istorice, cât și de pionierii care au contribuit la construirea moștenirii revistei. Primul font este Earle, numit așa în onoarea legendarului oceanograf Sylvia Earle, cercetător al National Geographic Society. Al doilea font este Marden, care a fost actualizat digital pentru un aspect curat și nou. Acesta aduce un omagiu lui Luis Marden, aventurier și fotograf care a fost un pionier al fotografiei color.

Ce a rămas

Au rămas cele trei principii care stau la baza revistei – Suntem de partea științei, de partea faptelor și de partea planetei.

Te invităm să descoperi aici sumarul numărului de mai al revistei. 

Găsești revista National Geographic la punctele de difuzare a presei. Preț: 15 lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*