Vacanță în Dobrogea – 3 destinații-cheie ale acestui loc fermecător

vacanta in dobrogea

Ideea de a acumula experiențe și amintiri de călătorie este din ce în ce mai prezentă și în România. Tot mai mulți oameni își doresc să evadeze din aglomerația marilor orașe și să se retragă în zone deosebite. Chiar dacă preferă liniștea și relaxarea, turiștii vor să fie activi atunci când merg în concediu și caută ceva inedit de făcut.

Dobrogea este un ținut atât de vechi și de interesant încât nu reușești să descoperi niciodată toate locurile sale minunate. Fie că vizitezi această zonă pentru prima dată, fie că ai mai fost deja pe aceste meleaguri, vei găsi întotdeauna ceva nou de făcut. Regiunea este una dintre cele mai interesante din punct de vedere cultural. Aici se îmbină armonios tradițiile românești cu cele turcești, tătărești sau lipovenești. În Dobrogea sunt o mulțime de locuri absolut fermecătoare pe care nu trebuie să le ratezi.

Peștera Casian

Situată în comuna Târgușor din județul Constanța, Peștera Casian reprezintă un obiectiv de neratat în regiunea Dobrogei. Mânăstirea Sf. Ioan Casian reprezintă poarta de intrare către această deosebită peșteră și punctul de reper al turiștilor. Peștera Casian face parte din Rezervația Geologică Cheile Dobrogei și se află în apropierea unui lac ce poartă același nume. Locul nu are o adâncime mare și seamănă mai mult cu o grotă, însă importanța sa istorică, relieful stâncos și întreg peisajul deosebit te vor fermeca cu siguranță. Pentru a ajunge la peșteră trebuie să parcurgi o serie de trepte care se încheie cu o scară metalică. După ce ai străbătut acest drum, vei putea admira munții de corali lăsați în urmă de mare ce arată vechimea locului, cândva acoperit de apă.

În secolul al IV-lea, această peșteră a fost locuită de Părintele Ioan Casian, unul dintre întemeietorii monahismului, născut în Dobrogea.

Cetatea Enisala

Construită la sfârșitul secolului al XIII-lea – începutul secolului al IV-lea, cetatea Enisala uimește și astăzi cu frumusețea sa. Aceasta se numără printre monumentele de arhitectură militară de pe teritoriul țării noastre care se remarcă prin tehnica de construcție, elementele arhitectonice, concepția planimetrică și sistemul de fortificații. Cetatea mai poartă și denumirea de Heracleea și se regăsește la marginea lacului Razim. Poate fi zărită de la mari distanțe deoarece zidurile din interior se păstrează în cea mai mare parte la înălțimi de 5-10 metri. Aceste ziduri și turnurile cetății sunt construite din piatră de calcar cioplită, fasonată, de formă cubică.

Enisala reprezintă ultima cetate construită de către negustorii genovezi lângă Babadag pentru a apăra centrul Dobrogei. În trecut, se numea Yeni Sale, în limba turcă însemnând sat nou. Chiar dacă nu i s-a păstrat denumirea istorică, Enisala a devenit un punct turistic important.

Cheile Dobrogei

Plecând din localitatea Târgușor către Cheia, drumul străbate un canion de o vechime impresionantă – Cheile Dobrogei. Această zonă de protecție acvifaunistică se întinde pe aproape zece kilometri pe marginea drumului. Aria este formată din calcare foarte vechi, rezervația se întinde pe mai bine de 200 de hectare și include recifuri de corali ale Mării Thetis și specii de fosile conservate în calcarele stâncilor. Cheile Dobrogei sunt unice în țară pentru componența lor și peisajul impresionant. Regiunea este absolut spectaculoasă și are o mulțime de peșteri săpate în stâncile calcaroase în care pot fi descoperite diferite specii de plante și elemente arheologice. Două dintre cele mai vizitate sunt Peștera Liliecilor și Peștera La Adam. Cheile Dobrogei au o înălțime maximă de 40 de metri, însă impresionează prin formele speciale, semirotunde, ale stâncilor. Cu toate că zona este deosebită în orice anotimp, vara culoarea albă a calcarelor oferă imagini fermecătoare, în contrast cu vegetația.

România îți oferă o mulțime de posibilități pentru a merge în vacanță. Peisajele superbe și locațiile deosebite sunt unice în lume. Pregătește-ți câteva zile de concediu pentru a te bucura de frumusețea Dobrogei. Dacă nu dispui de banii necesari pentru o mică vacanță, intră pe vivacredit.ro și alege suma de care ai nevoie. Un împrumut rapid online prin intermediul căruia poți obține până la 2.000 de lei te va ajuta să petreci timp prețios alături de cei dragi. Știm că este greu să economisești bani pentru vacanță. Creditul online este special creat pentru situațiile în care ai nevoie de bani rapid, fără prea multe documente și drumuri la bancă. În plus, te împrumuți atât cât ai nevoie și rambursezi banii foarte repede, adica in ziua ta de salariu. Un împrumut online extrem de simplu și avantajos, care îți permite să te bucuri de o perioadă de relaxare într-o zonă de poveste.

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pexels

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*