Weekend în Timișoara – 5 obiective pe care nu ai cum să le ratezi

weekend in timisoara

Plănuiești o escapadă în weekend, însă nu ai găsit încă destinația perfectă? Ce-ar fi să vizitezi Timișoara, un superb oraș din regiunea Banatului?

Clădirile emblematice cu o arhitectură remarcabilă, muzeele care păstrează vie istoria fascinantă a locului, ori stațiunile baleneoclimaterice care favorizează creșterea turismului medical sunt doar câteva dintre principalele motive pentru care ar trebui să vizitezi acest oraș.

Și pentru că două zile de vacanță ar putea fi prea puține pentru a descoperi această destinație, ți-am pregătit o listă de 5 obiective pe care nu ai cum să le ratezi!

Palatul Culturii

Palatul Culturii este o clădire istorică ce a fost ridicată în urmă cu mai bine de 140 de ani. Aceasta se remarcă prin arhitectura deosebită, în stil renascentist, concepută de către doi dintre cei mai pricepuți arhitecți vienezi, Fellner și Helmer, specializați în designul sălilor de teatru.

În anul 1875, atunci când a și fost inaugurat, Palatul Culturii găzduia, alături de teatru, un hotel, o sală de bal, o cafenea și un restaurant. Deși construcția a fost incendiată 5 ani mai târziu, aceasta și-a păstrat structura autentică.

În prezent, Palatul Culturii din Timișoara este unica locație din Europa în care își desfășoară activitatea trei teatre, în trei limbi diferite (respectiv română, germană și maghiară).

Catedrala Mitropolitană

Un alt obiectiv turistic pe care este musai să îl vizitezi în Timișoara este Catedrala Mitropolitană. Aceasta este cea mai înaltă biserică din România, având o înălțime de aproape 100 de metri (mai exact, 90.5 m). Clădirea a fost inaugurată de Regele Mihai și prezintă o arhitectură de inspirație bizantină.

O curiozitate foarte interesantă despre Catedrala Mitropolitană este că pe treptele sale și-au găsit sfârșitul primele victime ale Revoluției din 1989. De asemenea, clădirea se remarcă prin designul impunător. Biserica are 11 turle și 7 clopote și este un adevărat punct de atracție pentru creștini și pentru pasionații de istorie, deopotrivă.

Fabrica de bere

Timișoara este orașul în care se fabrică una dintre cele mai cunoscute mărci de bere din țara noastră. Aici este localizată cea de-a doua fabrică înființată în România, a cărei istorie este cu totul și cu totul fascinantă. La începuturi, berea produsă în această fabrică era destinată aprovizionării armatei austriece, cu scopul de a suplini lipsa apei.

În prezent, la Fabrica de bere din Timișoara se obține băutura care a devenit berea oficială a Casei Rehale din România.

Pentru că o bere bună merge întotdeauna cu un preparat delicios, apelează la o firmă care preia comenzi pizza in Timisoara pentru a-ți potoli foamea în vizita ta!

Parcul Rozelor

Parcul Rozelor este o altă atracție turistică a Timișoarei. Situat în centrul orașului, parcul și-a căpătat faima mai ales datorită trandafirilor care se regăsesc aici.

Parcul Rozelor s-a numit inițial Grădina Regală de Trandafiri și a fost amenajat de către doi arhitecți peisagiști renumiți.  Florile din această locație erau exportate în țările europene, printre care și Viena sau Budapesta. Cu toate că parcul a fost distrus în perioada interbelică, servind drept loc de păscut pentru caii cavaleriei, acesta a fost reabilitat în 1934, an în care a și ocupa, de altfel, poziția de cel mai mare rozariu din Europa de Sud-Est.

Muzeul Satului Bănățean

Iubitorii de muzee se vor bucura, cu siguranță, de o vizită în cadrul Muzeului Satului Bănățean. Acest muzeu etnografic deține elemente importante de patrimoniu cultural, printre care constricții autentice din lemn, piatră sau lut, achiziționate din satele Banatului. Aici poți admira, de asemenea, mobilier autentic bănățean sau țesături lucrate manual și poți afla mai multe detalii despre cele mai interesante obiceiuri ale locului.

Tarifele de vizitare pornesc de la 5 RON și ajung până la 100 RON/oră pentru un tur în care beneficiezi de consultanța de specialitate din partea unui muzeograf. Pentru pensionari, elevi și studenți, dar și pentru alte câteva categorii de persoane, accesul în muzeu este gratuit.

Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele turistice care te vor fascina în orașul supranumit ”Mica Vienă”; descoperă-le pe toate într-o vacanță de neuitat!

Sursă: Digital Workforce
Sursă foto: pixabay

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*