Cu Xiaomi Mi 11 Ultra, în căutarea zimbrilor

Mi 11 Ultra f4.1, viteză de declanșare 1/60, iso 800, distanță focală 127mm, de pe trepied

Xiaomi l-a provocat pe fotograful Gheorghe Popa să realizeze un fotoreportaj cu flagship-ul Mi 11 Ultra, cel mai bun telefon al momentului la capitolul camere.

Text și foto: Gheorghe Popa

Xiaomi m-a provocat să realizez un fotoreportaj cu flagship-ul Mi 11 Ultra, cel mai bun telefon al momentului la capitolul camere. Am acceptat imediat, mai ales că aveam deja în minte să ajung într-o zonă sălbatică, unde mi-ar fi fost foarte greu să îmi iau după mine toată aparatura necesară. Imaginile surprinse vorbesc de la sine. Am avut în buzunar un studio de producție în miniatură, de care am fost foarte încântat. Cu un astfel de telefon merita să încerc să surprind niște cadre rare cu un animal pe cale de dispariție. Așa că am plecat în căutarea zimbrilor în Centrul de Management al Zimbrului din cadrul Parcului Natural Vânători Neamț.

Mi 11 Ultra f2.0, viteză de declanșare 1/30, iso 100, distanță focală 38mm
Mi 11 Ultra f2.0, viteză de declanșare 1/30, iso 100, distanță focală 38mm

Aici, zimbrii trăiesc în semilibertate pe o suprafață de 180 de hectare împrejmuită și monitorizată. L-am avut ghid pe rangerul Dan pe unul dintre traseele pe care le ia la picior în fiecare zi.

Aventura noastră a început la primele ore ale unei zile ploioase. Aria protejată are o mulțime de arbori seculari monitorizați de Academia Română. Am găsit și o salamandră viu colorată. Am scos repede noul Mi 11 Ultra și am urmărit-o. Am așteptat să se oprească. Nu-mi place să stresez animalele, așa că n-am atins-o, deși eram conștient că pot să ratez o fotografie bună. După puțin timp, salamandra s-a liniștit și am reușit un cadru fain. Urmele de zimbri erau peste tot, dar mai aveam de așteptat până să îi întâlnim. Probabil că ne-au simțit și s-au retras discret. Am mers într-una dintre poienile unde le place să stea, dar nu erau de găsit. Din nou am scos telefonul, de data aceasta pentru superbele frunze de Veratrum, pe care le-am surprins într-o compoziție abstractă. Dan m-a așteptat mândru lângă un frasin de vreo 200 de ani, cel mai mare și cel mai bătrân pe care l-am văzut vreodată. Am fost fascinat de tulpina lui dreaptă și de coronamentul aproape perfect și nu m-am putut abține să nu-i fac o fotografie.

Mi 11 Ultra f2.0, viteză de declanșare 1/230, iso 100, distanță focală 38mm
Mi 11 Ultra f2.0, viteză de declanșare 1/230, iso 100, distanță focală 38mm

O întâlnire ultra

După mai bine de trei ore, am întâlnit primul zimbru. Un mascul! Era la umbră și se scărpina de un trunchi (deasupra). Indicațiile au fost clare: să nu mă apropii foarte mult și să am lângă mine un arbore mare, ca să mă pot ascunde în cazul unui atac. Asta am și făcut.

Mi 11 Ultra a fost din nou la datorie. Mai întâi am început să filmez cu el, dar după câteva minute, animalul a luat-o la goană. L-am reîntâlnit câteva sute de metri mai încolo. De data aceasta am știut ce am de făcut. M-am apropiat încet de un copac, am scos ușor telefonul, în timp ce animalul stătea neclintit pândindu-mi fiecare mișcare. Am apucat să fac o fotografie, dar dintr-odată am văzut zimbrul țâșnind amenințător spre Dan. Din fericire, și rangerul era ascuns după un copac foarte mare. Am reușit amândoi să scăpăm cu bine. Faptul că am păstrat distanța ne-a ferit de o posibilă tragedie.

De data aceasta am fost doar într-o tură de recunoaștere cu Xiaomi Mi 11 Ultra. Am obținut o poză excelentă cu un zimbru în toată splendoarea lui și multe altele cu zona în care trăiesc în semi-libertate ultimele exemplare din această specie. Le mulțumesc și celor de la RNP-Romsilva, Administrația Parcul Natural Vânători Neamț, pentru acest tur, și abia aștept să revin să fotografiez aici.

#XiaomiRomania #Mi11Ultra

Specificații MI 11 ULTRA

– Ecran principal WQHD+ 6.81″ AMOLED Quad-curved DotDisplay
– Ecran spate 1.1″ AMOLED
– Procesor Qualcomm® Snapdragon™ 888
– Setup de camere: Cameră wide de 50MP (Samsung GN2, dimensiunea senzorului 1/1.12″, f/1.95, lentilă 8P, dimensiune pixel 1.4μm, 2.8μm 4-in-1 Super Pixel)
Cameră ultra-wide de 48MP Sony IMX586 (dimensiunea senzorului 1/2.0″, 128° FOV,f/2.2, dimensiune pixel 0.8μm, 1.6μm 4-in-1 Super Pixel, PDAF, lentilă 7P)
Cameră telephoto 48MP Sony IMX586 (dimensiunea senzorului 1/2.0″, zoom optic 5x, zoom hibrid 10x, zoom digital 120x, f/4.1, dimensiune pixel 0.8μm, 1.6μm 4-in-1 Super Pixel) Cameră selfie in-display de 20MP (f/2.2, dimensiune pixel 0.8μm, 1.6μm 4-in-1 Super Pixel, 78˚ FOV, FF)
-Încărcare: baterie 5,000mAh (typ), încărcare cu fir turbo la 67W, încărcare wireless turbo la 67W, încărcare inversă la 10W
-Audio: Difuzoare dual stereo SOUND BY Harman Kardon

*Articol sponsorizat, realizat în parteneriat cu Xiaomi*

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*