
Popa Gheorghe, farmacist de profesie și pasionat de fotografie, despre drumul de la primul aparat DSRL, până la prezența în galeriile National Geographic Fine Art din U.S.A.
Când era în facultate a muncit trei luni ca să își cumpere un aparat foto DSLR like și nu a regretat nici o secundă alegerea făcută. “Lucrurile au devenit mai serioase după ce mi-am cumpărat primul aparat foto DSLR full frame și călătoria din 2011 în SUA unde am vizitat Marele Canion, consider că acolo am început timid să mă orientez spre fotografia de natură și peisaj”.
Munca și pasiunea i-au fost răsplătite prin foarte multe premii și prin faptul că fotografiile i-au fost publicate în revista National Geographic România și National Geographic Spania, dar și în mediul online pe www.nationalgeographic.com și pe www.terra-quantum.net.
Pentru cineva care este la început sfatul este foarte simplu: să-și ia aparatul și să fotografieze orice îi face plăcere doar așa poate să dobândească experiență, practic asta fac și eu zi de zi, este modul meu de a mă deconecta – Popa Gheorghe.




În 2017 a ajuns în finala concursului ,,National Geographic Nature Photographer of the Year” la secțiunea Landscape cu fotografia Cold and Misty poate cea mai mare realizare. Pe lângă acest concurs a mai luat foarte multe premii și mențiuni la alte concursuri internaționale și naționale:
Locul 1 la MILVUS secțiunea Peisaj cu fotografia Blue Hour la Dyrholaey
De două ori locul 2 la concursul Fotogeografica, 2016, 2017 cu fotografiile Cold and Misty si Ocolașul Mare.
Clasat în top 101 în cadrul International Landscape Photographer of the Year cu fotografia Cold and Misty și a fost publicat în albumul competiției din 2017.
Mențiune de onoare la PX3 PRIX DE LA PHOTOGRAPHIE PARIS.
La IPA (International Photography Awards) a luat patru mențiuni la categorii diferite: prima fotografie din dronă premiată, prima fotografie panoramică premiată și prima serie de fotografii premiate.
ipa 2018 – Cold and Misty – mențiune de onoare la categoria Nature-Trees
ipa 2018 – Iceland mențiune de onoare la categoria Fine Art – Landscape
ipa 2018 – Neural – mențiune de onoare la categoria Nature Aerial/Drone
ipa 2018 – Fitz Roy Ridge mențiune de onoare la categoria Special-Panoramics
Cinci medalii (două de argint și trei de bronz) la Epson International Pano Awards 2018.

Pe lângă premiile câștigate, una dintre cele mai frumoase realizări ale lui Popa Gheorghe este prezența fotografiei Cold and Misty în galeriile National Geographic Fine Art din U.S.A. și prezența pe site-ul www.natgeofineart.com alături de fotografi de renume din întreaga lume.
După ce s-a întors din Patagonia, a avut o expoziție, practic prima expoziție la Cluj-Napoca în cadrul Photo România Festival 2017 pe care apoi a dus-o și la Aiud la galeriile Inter Art în cadrul Zilelor Liviu Rebreanu. Pentru viitor, se gândește la o altă expoziție de portofoliu tot acasă la Aiud la galeriile Inter Art pentru că „oamenii de acolo sunt foarte pricepuți în organizarea evenimentelor culturale”.
Leave a Reply