Fotograful Gheorghe Popa, câștigător în cadrul concursului de fotografie Memorial Maria Luisa, Spania

Fotografia Autumn mood, realizată la Lacul Cuejdel, a obținut o mențiune de onoare. Foto: Gheorghe Popa

Fotograful român Gheorghe Popa se află între câștigătorii concursului de fotografie Memorial Maria Luisa, Spania, cu trei fotografii la două categorii diferite.

Celebrul concurs de fotografie din Spania, Memorial Maria Luisa și-a anunțat câștigătorii. Anul acesta, la ediția cu numărul 31 au fost înscrise 16000 de fotografii, 121 de filme și documentare de către 1511 concurenți din 89 de țări.

Datorită restricțiilor cauzate de pandemia COVID-19, gala de decernare a premiilor care se ține de obicei la Oviedo în Asturia a fost înlocuită cu un eveniment online pe canalul de YouTube al competiției.

Poisoned river, o fotografie abstractă realizată din dronă la Geamăna în Munții Apuseni, a obținut mențiune de onoare la categoria Fotografie Abstractă. Foto: Gheorghe Popa

Anul acesta, printre câștigători s-a aflat și fotograful român Gheorghe Popa cu trei fotografii la două categorii diferite. La categoria Peisaj Natural, Gheorghe Popa a obținut locul I cu fotografia Yin și Yang, fotografie aeriană realizată la lacul Cuejdel din județul Neamț, de asemenea la aceeași categorie a mai obținut o mențiune de onoare cu fotografia Autumn mood de asemenea realizată la Cuejdel. A treia fotografie a fost premiată cu mențiune de onoare la categoria Fotografie Abstractă, este vorba despre Poisoned river, o fotografie abstractă realizată din dronă la Geamăna în Munții Apuseni.

Gheorghe Popa a obținut locul I cu fotografia Yin și Yang, fotografie aeriană realizată la lacul Cuejdel din județul Neamț.

Despre fotograful Gheorghe Popa

Gheorghe Popa este de profesie farmacist și fotograf de natură. S-a născut în 1982 în Aiud, un mic orășel din Transilvania, România.

Originalitatea fotografiilor lui stă în consecvența și meticulozitatea cu care abordează proiectele pe termen lung în arii naturale și peisaje sălbatice deseori trecute cu vederea. Lucrările lui sunt un monument dedicat frumuseții unice a naturii neatinse. Scopul este să trezească simțul responsabilității și atenția privitorilor, încurajându-i să prețuiască și să protejeze natura.

Creativitatea cu care a fotografiat lacurile Cuejdel și Geamăna i-a adus recunoaștere internațională câștigând numeroase premii internaționale precum National Geographic – Nature Photographer of the Year (Mențiune), GDT – European Wildlife Photographer of the Year (Germania), Monochrome Awards U.S.A., ILPOTY (The International Landscape Photographer of the Year Award – Australia), MontPhoto and Memorial Maria Luisa (Spania), Nature Photographer of the Year (Olanda), “Milvus” Nature Photography Contest (România).

Fotografiile sale sunt publicate în revistele National Geographic, National Geographic Traveler, Natuurfotografie Magazine (Olanda & Belgia), Forum Naturfotografie (Germania).

Gheorghe Popa este primul român care a avut o fotografie prezentă în Galeriile National Geographic Fine Art din U.S.A.

Mai multe: www.gheorghepopa.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*