Adoptă un animal fără adăpost, în parcul Izvor

Foto: Helmut Ignat

Pe 21 august este “Ziua internațională a animalelor fără adăpost”. Poate cel mai bun prilej de a le oferi măcar câtorva mai mult decât un adăpost – un cămin, o familie. În schimb, ei dăruiesc multă afecțiune și bucurie.

Text, foto: Helmut Ignat

Capacitatea de găzduire în adăposturile Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor – București este de peste 1000 de câini fără stăpân. Poate părea mare, dacă pe străzile capitalei nu ar exista alte mii de câini care nu pot fi prinși pentru că s-ar risca supra-aglomerarea celor 3 adăposturi, așa că ritmul intrărilor trebuie corelat cu cel al adopțiilor. Din fericire sunt peste 100 – 150 de oameni în fiecare lună care fac acest gest generos, care este răsplătit cu recunoștiința pe viață a noilor membri necuvântători ai familiei, dar multi alți potențiali “părinți adoptivi” nu ajung să viziteze adăposturile.

Foto: Helmut Ignat
Foto: Helmut Ignat

Așa că ASPA are o inițiativă lăudabilă și aduce cei mai frumoși căței în parcul Izvor, timp de câteva weekenduri (ultimul fiind 25-26 septembrie), pentru a-și cunoaște mai ușor viitori “stăpâni”. Peste 40 au reușit deja să-și găsească o familie, majoritatea pui energici cu priviri irezistibile pentru copii sau cupluri de tineri, dar și câini maturi, poate mai potriviți pentru persoane cu un mod de viață mai relaxat. De multe ori câinele adoptat nu este primul, la noua casă îl așteaptă deja un tovaraș de joacă.

Orice câine adoptat este un succes pentru noi, spun angajații ASPA.

Chiar și pentru cei care nu sunt hotărâți (încă) să-și asume responsabilitatea deținerii unui patruped, o vizită la târgul de adopții va fi cu siguranță o experiență interesantă. Pe lângă angajații ASPA care își dedică weekendurile acestei acțiuni, este de remarcat și entuziasmul tinerilor voluntari de la Proedus.

Foto: Helmut Ignat
Foto: Helmut Ignat
Foto: Helmut Ignat

Vizitatorii pot face exerciții de plimbare a câinilor în lesă, de ținut în brațe și de mângâiat (și este demonstrat științific că mângâierea unui animaluț induce o stare de bine). Copiii sunt cei mai entuziaști, ar vrea desigur să plece cu toți cățeii acasă, așa că – atenție părinți – este foarte posibil să auziți ceva de genul “Tati, cred că ăsta negru mă iubește, așa că o să insist până o să te conving să mi-l iei!”

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*