Prima carte a multipremiatului fotograf Gheorghe Popa

Amplă lucrare fotografică dedicată unei rezervații naturale unice, Cuejdel

Prima carte importantă a multipremiatului fotograf Gheorghe Popa este o amplă lucrare fotografică dedicată unei rezervații naturale unice, Cuejdel, un lac ascuns în inima pădurilor seculare din Carpații Europei. Cuejdel, cel mai mare lac baraj natural din regiune, are o importantă valoare ecologică.

Cu o îndemânare rară de a explora cu meticulozitate acest peisaj montan pe termen lung, fotografiile lui Popa permit privitorului să descopere o multitudine de detalii imperceptibile la prima vedere, din frumusețea neatinsă a acestei rezervații.

Cuprinzând o selecție uimitoare de fotografii realizate de autor în decursul a șapte ani, multe nemaipublicate până acum, cartea prezintă, în 6 capitole, o examinare poetica a două anotimpuri – toamna și iarna, remodelând percepția fotografică a acestuia de la an la an.

Fotografiile și eseul lui Gheorghe Popa sunt însoțite de o introducere scrisă de fotograful de natura olandez Theo Bosboom.

Despre fotograful Gheorghe Popa

Gheorghe Popa este de profesie farmacist și fotograf de natură. S-a născut în 1982 în Aiud, un mic orășel din Transilvania, România.

Originalitatea fotografiilor lui stă în consecvența și meticulozitatea cu care abordează proiectele pe termen lung în arii naturale și peisaje sălbatice deseori trecute cu vederea. Lucrările lui sunt un monument dedicat frumuseții unice a naturii neatinse. Scopul este să trezească simțul responsabilității și atenția privitorilor, încurajându-i să prețuiască și să protejeze natura.

Creativitatea cu care a fotografiat lacurile Cuejdel și Geamăna i-a adus recunoaștere internațională câștigând numeroase premii internaționale precum National Geographic – Nature Photographer of the Year (Mențiune), GDT – European Wildlife Photographer of the Year (Germania), Monochrome Awards U.S.A., ILPOTY (The International Landscape Photographer of the Year Award – Australia), MontPhoto and Memorial Maria Luisa (Spania), Nature Photographer of the Year (Olanda), “Milvus” Nature Photography Contest (România).

Fotografiile sale sunt publicate în revistele National Geographic, National Geographic Traveler, Natuurfotografie Magazine (Olanda & Belgia), Forum Naturfotografie (Germania).

Gheorghe Popa este primul român care a avut o fotografie prezentă în Galeriile National Geographic Fine Art din U.S.A.

Citește și

Drone Photo Awards 2021: fotograful Gheorghe Popa, câștigător al categoriei Abstract

Fotograful Gheorghe Popa, câștigător în cadrul concursului de fotografie Memorial Maria Luisa, Spania

Popa Gheorghe, fotograf: „Una dintre cele mai frumoase realizări este prezența în galeriile National Geographic Fine Art din SUA.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*