Provocările unui fotograf de natură cu Dan Dragoș

Munții Apuseni, zona Padiș, 2016. Foto: Dan Dragoș

Fotograful Dan Dragoș crede într-o fotografie simplificată, cu cât mai puține elemente în cadru, și care să reflecte sufletul fotografului. 

Provocările unui fotograf de natură

Când sunt în natură, încerc să-mi golesc mintea de orice gând, pentru a trăi momentul, doar așa pot să fiu receptiv la ce mă înconjoară și conștient de prezent, permițându-mi libertatea de a-mi exprima sentimentele și de a-mi explora sinele interior, acest lucru e mereu o provocare pentru mine.

Din punctul meu de vedere procesul creativ este o experiență personală, iar provocarea cea mare este să comunic privitorului emoțiile, sentimentele ceea ce simt când sunt aproape de natură.

Încerc de fiecare dată să simplific fotografia, să păstrez cât mai puține elemente în cadru, deoarece spațiul într-o imagine îmi transmite un sentiment de liniște și libertate.

Munții Apuseni, zona Padiș, 2016. Foto: Dan Dragoș

Locul în care te reîntorci

Locul meu de suflet este Padiș, din Munții Apuseni. Pe lângă faptul că este extrem de frumos indiferent de anotimp, Padișul este și aproape de casă, pentru mine. Aici am cunoscut pentru prima dată libertatea, liniștea și solitudinea, este locul ideal de a mă refugia și de de a-mi găsi liniștea interioară.

Munții Apuseni, zona Padiș, 2016. Foto: Dan Dragoș
Munții Apuseni, zona Padiș, 2016. Foto: Dan Dragoș

Sfaturi pentru un fotograf junior

În primul rând fotografiază lucrurile care te interesează, ceea ce te inspiră și fă-o din plăcere.

Trebuie să iubești natura, să îmbrățișezi natura, să ieși din zona de confort, fii curios, explorează, aventurează-te în natură, bucură-te de fiecare moment petrecut în natură.

Dar, înainte de toate, fii o persoană umilă și sinceră, în primul rând cu tine, și nu renunța orice ar fi. Prin multă muncă și răbdare, o să iasă și fotografiile pe care le dorești.

Munții Apuseni, zona Padiș, 2016. Foto: Dan Dragos

De fiecare dată când ies în natură, am acest gând: Nu contează dacă nu realizez nicio fotografie bună, important e să mă bucur de timpul petrecut în natură. – Dan Dragoș

Foto: arhiva personală

Dan Dragoș spune că este un om simplu și modest, care iubește natura, simplitatea și tăcerea.

Natura este locul în care se rătăcește liber, trăiește și simte peisajul în felul său.

Îl găsești pe dandragos.ro și pe facebook.

 

 

 

Citește și: Provocările unui fotograf de natură cu Dorin Bofan și cu Toma Bonciu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*