Remix pentru pădurile virgine din România

Foto: 123rf

Unii dintre cei mai populari artiști români și-au remixat piesele pentru a atrage atența asupra faptul că în România 3 m2 de pădure virgină sunt tăiați la fiecare 1.2 secunde. Acțiunea face parte dintr-o campanie WWF România și Virgin Radio și își propune să ajungă cât mai aproape de public, care este invitat să se implice prin donații.

Campania The Deforestation Beat

Prin intermediul acestei campaniistatistica îngrijorătoare descrisă mai sus a fost transformată într-un beat pe care îl putem auzi cu toții la radio, în piesele unora dintre cei mai importanți artiști, la fiecare 1.2 secunde.

Odată cu aceasta este anunțată și o platformă de donații, spre care ascultătorii sunt direcționati prin aplicația Shazam. INNA, Mihail, Vanotek, The Motans și Grimus feat DJ Shiver au fost primii artiști care au răspuns provocării și au integrat în cele mai recente single-uri secvența The Deforestation Beat.

Toși artiștii din România și nu numai sunt invitați să integreze beatul în piesele lor, transformându-se astfel în ambasadori ai campaniei. Secvența poate fi descărcată de aici: https://virginradio.ro/deforestationbeat/

“Pădurea virgină este un hotspot de biodiversitate. Aici avem zeci de mii de specii de animale și plante trăind în armonie de sute de ani. Mai mult decât atât, toate acestea, împreună, fac Pământul locuibil pentru noi. Faptul că avem aer respirabil și apă potabilă, hrană și spații de recreere, se datorează biodiversității, se datorează acestor hotspots de biodiversitate pe care trebuie să le protejăm”, spune Orieta Hulea, Director WWF-România.

“Se întâmplă să pierdem atâtea lucruri mișto în fiecare zi in țara asta. Și pentru multe dintre aceste lucru nu avem ce face. Odată pierdute nu le mai recuperăm. Dar pentru unele putem face ceva. Pentru unele lucruri nu este “prea târziu”. Noi, Virgin Radio împreună cu WWF-România, vrem să încurajăm românii să salveze ultimele păduri virgine din Europa. Este o cauză extrem de importantă și credem că este și de datoria noastră să ne implicăm. Astfel că am introdus The Deforestation Beat, un remix care transformă statistici în beat-uri puternice. Este foarte simplu să te implici, doar asculți Virgin Radio, prinzi The Deforestation Beat, iar prin simpla scanare prin Shazam poți dona și salva ultimele păduri virgine din România și Europa,“ completează Ionuț Bodonea, Morning Show Host Virgin Radio România.

Situația pădurilor virgine din România

Studiul Situația pădurilor virgine din România scris de Iovu – Adrian Biriș este o completare a Hărții pădurilor virgine potențiale, lansată de Greenpeace România și realizată împreună cu Universitatea Eberswalde, din Germania, și Universitatea Al. I. Cuza, din Iași, după cum se arată într-un comunicat al Greenpeace România. Cuprinsul studiul poate fi consultat aici.

3.840,46 de hectare de păduri virgine și cvasivirgine au fost identificate în primul semestru al anului 2017 de către Regia Naționala a Pădurilor – Romsilva. Acestea se află în județele Sibiu, Maramureș, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Neamț.

Sursa: WWF România
Foto: 123rf

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*