17 milioane de puieți, plantați în toată țara

Foto: 123rf

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor anunță într-un comunicat de presă că 17 milioane de puieți vor fi plantați în această toamnă în cadrul campaniei ”O pădure cât o țară”.

Ediția de toamnă a campaniei ”O pădure cât o țară” lansată în pădurea Pustnicu, de lângă București va însemna 17 milioane de puieți plantați în toată țara, cât și plantarea de păduri de la zero pe o suprafață de 1100 ha, dar și completări pe o suprafață de peste 2000 de ha.

“O pădure cât o țară este mai mult decât o mare adunare de oameni care plantează. Campania are în spate strategii silvice, prin care construim păduri puternice. Am anunțat, în prima etapă a campaniei, plantarea a peste 50 de milioane de puieți. Cu toate că am avut perioadă de urgență în mijlocul campaniei, am reușit să plantăm în primăvară 33 de milioane de puieți. Ne apropiem de partea a doua a campaniei O pădure cât o țară și astfel, în octombrie – noiembrie vom planta peste 17 milioane de puieți. Dacș în primăvară ne-am concentrat pe zonele de munte și deal, în toamnș campania va ajunge în zonele de câmpie, în mod special în județele deficitare în păduri“, a declarat ministrul Costel Alexe.

Județele în care se vor planta cei mai mulți puieți de stejar, plop, salcie, frasin, arțar sunt: Tulcea (peste jumătate de milion de puieți), Galați (430.000), Ialomița (370.000), Călărași (200.000), Dolj (180.000), Brăila (150.000), Vaslui (110.000).

“În cadrul campaniei O pădure cât o țară, vor fi realizate și lucrări de substituire, prin care vom construi păduri mai puternice decât avem astăzi. De exemplu, aici, la Pustnicu, vrem să readucem la viață pădurile dominate de stejar! Acum avem, în această zonă, în jur de 75% tei, deși cândva Codrii Vlăsiei erau dominați de stejar“, a mai spus ministrul.

Sursa: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor
Foto: 123rf

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*