Cum se vede Bucureștiul din satelit

Bucureștiul, din satelit. Foto: ESA

Agenția Spațială Europeană (ESA) publică o imagine spectaculoasă cu Bucureștiul surprins din spațiu de sateliții Copernicus Sentinel 2.

Sursa, foto: ESA

„Orașul se întinde pe o suprafață de aproximativ 225 km pătrați, într-o zonă acoperită cândva de pădurea Vlăsiei”, se arată în comunicatul de presă al ESA. „Orașul este caracterizat de o serie de piețe principale din care radiază străzi și bulevarde. Unul dintre bulevardele principale, Bulevardul Unirii, poate fi reperat în mijlocul orașului și duce către Palatul Parlamentului” – cea mai mare clădire din Europa și a doua cea mai mare clădire administrativă din lume după Pentagonul din Statele Unite.

În partea de sud a orașului se observă Parcul Natural Văcărești, unde trăiesc peste 100 de specii de păsări, din care jumătate sunt protejate.

Dincolo de limitele orașului, câmpurile agricole care îl înconjoară seamănă cu un puzzle colorat.

Copernicus Sentinel-2, foto: ESA

Copernicus Sentinel-2 este o misiune cu doi sateliți care furnizează date pentru programul european Copernicus. Sateliții revizuiesc frecvent aceleiași zone și trimie imagini la rezoluție foarte mare care permit monitorizarea îndeaproape a modificărilor bazinelor de apă terestre.

Despre Agenția Spațială Europeană

Agenția Spațială Europeană (ESA) reprezintă poarta de acces către spațiu a Europei.

ESA este o organizație interguvernamentală, creată în 1975 cu misiunea de a modela dezvoltarea capacităților spațiale ale Europei și de a garanta faptul că investițiile în cercetare spațială vor asigura beneficii cetățenilor din Europa și din întreaga lume.

ESA are 22 de state membre: Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit. Slovenia și Letonia sunt membri asociați.

ESA a stabilit o cooperare formală cu șase state membre ale UE. Canada participă la unele programe ale ESA în virtutea unui Acord de Cooperare.

Coordonând resursele financiare și intelectuale ale membrilor săi, ESA poate susține programe și activități care depășesc cu mult capacitatea unei singure țări europene. ESA colaborează cu UE în special la implementarea programelor Galileo și Copernicus, precum și cu EUMESTAT pentru dezvoltarea de misiuni meteorologice.

1 Trackback / Pingback

  1. Bucureștiul din satelit | Bucureșteanul ⓜ mapamond domains

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*