Stația Spațială Internațională, vizibilă din București

Stația Spațială Internațională văzută din spațiu. Foto: NASA

NASA anunță că a lansat un serviciu prin care cei care doresc să vadă Stația Spațială Internațională primesc un mail sau un sms cu câteva ore înainte, care îi anunță ora și locul exacte pentru a putea vedea Stația Spațială. Până pe 22 august, aceasta va putea fi văzută și din București, pe timpul serii și dacă este senin.

Este al treilea cel mai strălucitor obiect de pe cer și ușor de observat seara, cu ochiul liber. Arată ca un avion mult mai mare, care se deplasează rapid și poate fi observată doar dacă afară este întuneric, iar cerul este senin.

NASA trimite mesajele utilizatorilor (mail sau sms), astfel încât aceștia să știe când este perioada maximă de vizibilitate.

Stația Spațială Internațională este vizibilă până pe 22 august și din București, 3 – 4 minute pe seară.

Vezi aici orele și zilele în care Stația Spațială Internațională trece pe deasupra Bucureștiului.

Șase membri noi ai echipajului au sosit pe Stația Spațială Internațională pe 8 iunie 2018. În primul rând, de la stânga, sunt inginerii de zbor: Sergey Prokopyev, Alexander Gerst și Serena Auñón-Chancellor. În spate, de la stânga sunt: inginerul de zbor Oleg Artemyev, comandantul Drew Feustel și inginerul de zbor Ricky Arnold. Foto: NASA

Despre Stația Spațială Internațională

Stația Spațială Internațională este un proiect la care contribuie agenții spațiale din SUA, Japonia, Rusia, Canada și un grup de câteva țări din Europa. Este practic un laborator de cercetare, construit pe Pământ și lansat în spațiu, prin intermediul căruia oamenii de știință studiază efectele microgravitației, fac experimente care țin de fizică, astronomie sau meteorologie.

Primul component a fost lansat pe orbită în 1998, iar de atunci noi module, panouri solare sau alte componente sunt adăugate sau dezasamblate. Oamenii de știință se așteptă ca Stația să opereze până în anul 2028.

Stația Spațială Internațională înconjoară Pământul la fiecare 90 de minute și călătorește cu o viteză de aproximativ 28.000 km pe oră.

Echipajul vede 16 răsărituri și apusuri în fiecare zi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*