Ora Pământului 2021

Africa de Sud și oceanele din jur, inclusiv ciclonul tropical Joalana care poate fi văzut deasupra Oceanului Indian, surprinse din satelit. Foto: NASA

Sâmbătă, 27 martie, la ora locală 20:30, Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie, reunește oamenii din întreaga lume pentru a atrage atenția asupra problemelor planetei, se arată într-un comunicat de presă al WWF.

Ora Pământului a început în 2007, ca un eveniment simbolic, când echipa WWF Australia a încercat să răspundă la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Iar gestul de a stinge lumina s-a dovedit pe cât de simplu, pe atât de puternic. Ora Pământului a devenit una dintre cele mai mari mișcări pentru mediu pentru lume.

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a depășit 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 180 de ţări.

Ora Pământului are loc în fiecare an, în ultima sâmbătă din an și ne îndeamnă să stingem lumina pentru o oră.

Astăzi, Ora Pământului își propune să crească gradul de conștientizare și să declanșeze conversații globale privind protejarea naturii nu numai pentru a combate schimbările climatice, ci pentru a ne asigura sănătate, fericire, prosperitate și chiar supraviețuire.

Oamenii își pot adăuga vocea pe platforma Vocea ta, pentru Planetă, pentru a solicita liderilor mondiali un acord prin care protejează și refac natura până în 2030 – prin protejarea a cel puțin 30 % din spațiile naturale și gestionarea durabilă a celorlalte, limitând în același timp încălzirea globală la 1,5 °C.

Vocea noastră pentru planetă va fi auzită înainte de evenimentele-cheie în care liderii mondiali vor lua decizii critice cu privire la natură, schimbări climatice și dezvoltare, care vor stabili cursul viitorului nostru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*