Încă șapte feline de la Zoo Bronx, testate pozitiv cu coronavirus

Foto: pixabay

În urma unei solicitări National Geographic, grădina zoologică confirmă faptul că încă patru tigri și trei lei au virusul. Vestea vine în aceeași zi în care două pisici din New York devin primele animale de companie din Statele Unite testate pozitiv cu coronavirus.

Încă patru tigri și trei lei la Zoo Bronx din New York au testați pozitiv cu virusul care provoacă COVID-19, a anunțat grădina zoologică, în urma unei solicitări National Geographic. Informația vine la aproape trei săptămâni după ce un tigru de la grădina zoologică a fost confirmat pozitiv, iar alte șase feline prezentau simptome.

Diagnosticul tigrului Nadia, a reprezentat o premieră: „Din câte știm, este pentru prima dată când un animal [sălbatic] s-a îmbolnăvit de COVID-19 de la o persoană”, a spus Paul Calle medicul veterinar principal de la Zoo Bronx, pe 5 aprilie. Este foarte posibil ca felinele să fi luat coronavirusul de la un îngrijitor infectat, dar asimptomatic, a cărui identitate nu este cunoscută. „Este singurul lucru care are sens”, spune Calle.

Grădina zoologică a fost închisă vizitatorilor încă din 16 martie. Inițial, nu se intenționa testarea celorlalte feline care prezintau simptome, deoarece acest lucru ar fi necesitat sedare, ceea ce poate fi periculos. Însă, Departamentul de Agricultură al SUA a actualizat ulterior o bază de date online cu informații conform cărora un leu din New York fusese și el confirmat pozitiv pe 15 aprilie. Pentru a afla mai multe informații, National Geographic i-a contactat pe reprezentanții Zoo Bronx pe 22 aprilie. La scurt timp după, Wildlife Conservation Society, ong-ul care administrează grădina zoologică Bronx, a emis un comunicat de presă în care anunța că încă patru tigri și trei lei au fost confirmați pozitiv. Grădina zoologică a confirmat în comunicatul de presă că testele suplimentare au fost efectuate pe probe fecale și nu au necesitat sedare.

Nu este clar când au fost efectuate testele suplimentare pe cei trei lei și patru tigri sau când a primit gradina zoologică rezultatele; niciun purtător de cuvânt al grădinii zoologice nu a răspuns la întrebări legate de aceste detalii.

Mai multe animale domestice au fost testate pozitiv pentru SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, inclusiv două pisici din statul New York – primele din Statele Unite, a anunțat Departamentul de Agricultură al SUA. Un câine pomeranian și un ciobănesc german din Hong Kong, precum și o pisică domestică din Belgia, au fost și ei testați pozitiv. Centrele de combatere și prevenire a bolilor din SUA au emis noi reglementări privind virusul pentru proprietarii de animale de companie, spunând că, deși nu recomandă testarea la scară largă în acest moment, îi încurajează pe proprietarii de pisici să le țină în interior, pe cât posibil.

Se știa atât despre felinele sălbatice cât și despre cele domestice că sunt vulnerabile la coronavirusul felin – dar până de curând, nu se știa dacă ar putea contracta SARS-CoV-2. Un nou studiu chinez arată faptul că pisicile ar putea să se poată infecta reciproc. Oamenii de știință se grăbesc acum să afle ce alte specii ar putea fi infectate de acestea.

Articol publicat pe www.nationalgeographic.com
Text: Natasha Daly

Citește și

Un tigru de la Zoo Bronx, testat pozitiv cu coronavirus – este primul caz cunoscut din lume

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*