Concurs: Iubesc Transilvania

Ai un loc de suflet în Transilvania – poate fi o cetate, un hotel, un oraș, o stână, o biserică fortificată, un parc natural? Spune-ne și nouă: scrie un scurt review despre descoperirea ta, încarcă minimum o imagine cu locația respectivă și poți să fii unul dintre participanții la aventura Transilvania Train. Mai multe recomandări, mai multe șanse!

Punem la bătaie două bilete premium la aventura Transilvania Train. Detalii pe https://transilvania-train.com

Ce este Transilvania Train?

Un eveniment turistic, o experiență culturală, o călătorie cu trenul, dar nu numai. Ai ocazia să participi la o aventură unică din care-ți vei aminti cu drag de momentele petrecute în cele cinci vagoane de tip bistro, de discuțiile cu ghizii locali, de degustările de vin sau workshop-urile tradiționale.

Sighişoara, Alba Iulia și Sibiu – sunt cele trei oraşe medievale în care poposim în cele mai bune hoteluri, unde vom fi întâmpinaţi cu surle şi tobe sau cu salve de tun; un lanţ de experiențe unice: de la ţiglărit la degustări de vinuri şi la povești nemaiuzite despre oamenii din Transilvania; manifestări muzicale special organizate pentru noi: concert de orgă, fanfară şi concert de muzică clasică; experienţe culinare adunate din reţetele de odinioară ale minorităților ce au influenţat ținutul transilvănean (https://transilvania-train.com).

Timp de patru zile ai ocazia să deschizi și gătești din cartea de bucate a istoriei Transilvaniei, să guști din secretele orașelor medievale și ale vinului ardelean, să experimentezi tradiții, meșteșuguri și artă populară locală sau să descoperi obiceiuri din Haferland.

Nu trebuie decât să ne descrii locul tău preferat din Transilvania, să ne spui de ce-l iubești, să încarci minimum o poză cu el și, cu cât numărul de voturi pe care-l obții este mai mare, cu atât îți sporești șansele de a câștiga două bilete (pentru tine și un însoțitor) la Transilvania Train.

Mecanismul concursului

Completează formularul de la adresa de mai jos cu datele tale, recomandarea ta și încarcă imaginile:

https://concurs.natgeo.ro

Pachetul include:

 • transport cu trenul şi cu autocar/microbuze pe tot parcursul celor patru zile;
 • trei nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri 4* la Sighişoara, Alba Iulia şi Sibiu;
 • prânz şi cină conform programului;
 • două workshop-uri la alegere în Ziua 2 şi workshop-ul gastronomic în Ziua 3;
 • intrările la obiectivele turistice;
 • băuturile şi gustările din tren;
 • toate activităţile din tren şi din oraşele de debarcare.

Câştigătorul (care îşi poate alege un însoţitor) va fi desemnat de redacţia Traveler.

Vom face departajarea în funcţie de:

 1. Ineditul şi precizia recomandării. Scrie-ne în maximum 500 de cuvinte coordonatele descoperirii tale (ce, când, unde), dar mai ales de ce îţi place.
 2. Calitatea şi spectaculosul fotografiilor. Încarcă pe site 1-5 fotografii de maximum 2 MB făcute de tine cu locul recomandat. (Imaginile vor apărea pe natgeo.ro doar după ce administratorul site-ului le va autoriza.) Apoi dă sfară în țară prietenilor să te voteze.
 3. Numărul de voturi obţinut de la ceilalţi cititori ai www.natgeo.ro.

Completează formularul de mai jos cu datele tale, recomandarea ta și încarcă imaginile.

Recomandările tale se pot regăsi într-un viitor articol al NG Traveler.

Perioada de înscriere în concurs – 01-15 iulie

Perioada de votare – 1 – 30 iulie

Câştigătorul va fi anunţat pe 1 august.

Concursul s-a încheiat.

Câștigătorul este Claudiu Drugă – Dumești https://concurs.natgeo.ro/claudiu-druga/

 

6 Comments

 1. Sunt socată! Cum este posibil ca o poza cu 200 de voturi sa câștige ? Sa înțeleg ca voturile au fost degeaba?
  Nu n-am așteptat la așa ceva de la National Geographic!

  • Draga Imola, ne pare rau ca esti dezamagita de alegerea noastra, dar “Iubesc Transilvania” nu a fost un simplu concurs foto, nici unul de descrieri, nici unul de voting ci unul de recomandari (aflate la intersectia TUTUROR celor 3 aspecte de mai sus). Conform regulamentului, redactia a folosit 3 criterii pentru a face departajarea între concurenţi:
   1. Ineditul şi precizia recomandării.
   2. Calitatea şi spectaculosul imaginii.
   3. Numărul de voturi obţinut de la ceilalţi cititori

    • Este foarte frumoasa poza trimisa de Claudiu Druga! Am pus-o la mine pe calculator, ca imagine de fond. As vrea sa stiu daca e intr-adevar din Muntii Apuseni, sau e din Bucovina? Cine-mi poate raspunde la aceasta intrebare? Poate imi scrie chiar autorul fotografiei, la adresa de e-mail pe care o dau in contiunuare: [email protected]

 2. Domnule Catalin Gruia, aveti un raspuns stereotip la toate comentariile noastre. Fiul meu nu a primit raspuns la mailurile trimise catre National Geographic. Ati organizat un concurs care a fost aranjat, ati discriminat concurenti, ati dezamagit sustinatori, cititori ai revistei National Geographic.Fiul meu a fost sfatuit de fotografi consacrati sa nu participe la acest concurs pentu ca nu este obiectiv si nici nu are un juriu format din profesionisti.V-ati folosit de noi sa va faceti reclama si trafic si nu ati respectat regilile concursului declarate chiar de redactia dvs. Vom face o sesizare si la OPC. Sunt Bekesi Vilhelmina -artist plastic, mama concurentului Bekesi Nimrod aflat in fruntea clasanemtului cu peste 1400 voruri

  • Stimata Doamna Bekesi Vilhelmina,
   V-am raspuns politicos (stereotip cum spuneti) la toate jignirile si mailurile precedente. M-am abtinut din rasputeri sa scriu mesajul acesta, insa si rabdarea mea are o limita.
   Iubesc Transilvania a fost un concurs de recomandari in care am cerut participantilor sa ne dezvaluie unul sau mai multe dintre locurile de suflet pe care le-au descoperit in peregrinarile lor prin Ardeal.
   Nu a fost un concurs foto, nici unul de voting, sau de descrieri ci ceva aflat la intersectia celor 3.
   Si in nici un caz nu a fost un concurs de plagiat.

   Fiul d-voastra nu a facut o recomandare, ci pur si simplu a luat cu copy paste un text de pe wilkipedia.

   Comparati va rog
   https://concurs.natgeo.ro/nimrod-bekesi/
   cu 
   https://ro.wikipedia.org/wiki/Munții_Parâng.

   Da, fiul d-voastra a avut nr cel mai mare de voturi de la cititori si prieteni de pe FB si ar fi fost foarte simplu si zero baiate de cap sa-i dam lui premiul. Dar ar fi fost o minciuna. Si macar la NG sa incercam sa ne tinem departe de copy paste.

   PS: Am introdus medierea unui juriu (nu de fotografi profesionisti ci alcatuit din membrii redactiei NG Traveler) pentru ca traim in Romania si la concursurile similare din trecut multi concurenti fara scrupule au platit pur si simplu programe de voting…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*