
Viena pentru doi
Lui îi plac muzeele şi bibliotecile, ei, cafenelele şi viaţa de noapte. Va reuşi Viena să-i împace pe amândoi? Text: Adina Brânciulescu şi Cătălin Gruia
Lui îi plac muzeele şi bibliotecile, ei, cafenelele şi viaţa de noapte. Va reuşi Viena să-i împace pe amândoi? Text: Adina Brânciulescu şi Cătălin Gruia
Turismul in pesterile romanesti nu e prea incurajat, si asta si din cauza speologilor egoisti, cum sunt eu. Pe cat de mult imi placea sa merg in ture cu coechipieri ce voiau sa guste fiorul cavernelor, pe atat de putin ma tenta sa conduc un grup de betetisti cu chef, cu buzunarele doldora de beri si seminte.
Opt metode prin care sa tii pasul cu acest oras marocan dinamic si absolut seducator.
47 km patrati, 50.000 de locuitori, 500.000 de turisti anual. Ai la dispozitie 24 de ore pentru a descoperi bijuteriile Koh Samui: jungla, plaje, coralii si transsexualii. Porneste cronometrul!
Fosta „ascunzatoare“ la Mediterana a bogatilor a devenit accesibila.
Tapul se strecaoara prin Sfincter, gemand si racaind cu unghiile, cu gatul sucit, cu capul sau carunt frecandu-se de stanca. Pentru a-si inghesui trupul prin aceasta gaura de marimea unui cos de baschet, e nevoie de contorsiunile unui yoghin – bratele deasupra capului ca pentru scufundare, soldurile rasucite inconfortabil in directia opusa pieptului, picioarele stranse dedesubt.
Text: Mark Jenkins
Oameni buni, va rog nu va mai descaltati“ – striga din cand in cand soferul autocarului, intorcandu-se amenintator spre cei 40 de pasageri care pleaca la munca in Spania. In autocar e cald si miroase ingrozitor. Oamenii isi maseaza picioarele umflate, stand inghesuiti pe scaunele mici, intre fel de fel de pungi si genti de rafie. Pentru unii este prima data si se tem de ceea ce i-ar putea astepta acolo, dar sunt increzatori ca vor face bani.
Text: Andreea Campeanu
Economia mondiala din secolul al IX-lea era propulsata de doua mari forte. Una era China sub dinastia Tang, un imperiu intins de la Marea Chinei de Sud pana la hotarele Persiei, cu porturi deschise negustorilor straini din toata lumea. Dinastia Tang primea in capitala sa, Changan, locul Xianului de astazi, populatii diverse; grupuri multietnice traiau la un loc intr-o asezare cu un milion de locuitori – o populatie neegalata de niciun oras occidental decat la inceputul secolului al XIX-lea, de catre Londra. Atunci, la fel ca si acum, China era o mare putere economica, bazata in principal pe comert.
Text: Simion Worrall
Este cel mai simplu si mai natural gest, ca respiratul sau mersul in doua picioare. Ne asezam la masa, ridicam furculita si luam o imbucatura suculenta, fara sa ne gandim la portia dubla de ramificatii globale din farfurie. Din Statele Unite vine carnea de pui, hraniti cu porumb din Nebraska. Rosiile vin din Turcia, cartofii din Olanda, bananele din Ecuador, uleiul de masline din Sicilia, sucul de mere – nu de la Malancrav, ci tocmai din Germania.
Text: Joel K. Bourne, Jr.