
Month: February 2011



Îmblânzirea fiarelor
Doar puţine specii de animale sălbatice au fost prăsite cu succes pentru a trăi pe lângă oameni. Motivul – spun oamenii de ştiinţă – se găseşte în genele lor.

Podurile lui Dumnezeu
Arcadele de piatră sunt fenomene geologice atât de insolite, încât în unele locuri li s-a atribuit o origine supranaturală.

Plimbare prin oraşul neiubit
E vremea să redescoperi Capitala şi surprinzătorul său eclectism.

De-a Himalaya în Carpaţi
O formulă de vacanţă de iarnă pentru cutezători.


Omul negru din Hanoi
Fotograful Voicu Bojan prezintă povestea unei imagini reuşite.

Insulele Phoenix
Pe recifele sănătoase ale Insulelor Phoenix, oamenii de ştiinţă au descoperit specii noi şi alte dovezi importante pentru a prezerva acest paradis sălbatic, neatins încă de mâna omului.

Zmeul din Haţeg
Cu 65 de milioane de ani în urmă, printre dinozaurii pitici transilvani trăia şi o reptilă zburătoare uriaşă, Hatzegopteryx thambema.

Şaman sau sacrificiu?
Arheologii cercetează misterul originalei mumii peruviene împachetate şi al misterioasei femei din interior.

Marii urşi albi ai Canadei
Un paparazzo al urşilor polari aduce imagini din viaţa intimă a acestor vedete ale Golfului Hudson. Fără să ştie, uriaşii albi îşi duc existenţa sub ameninţarea dispariţiei.

Dinastia Han
Dinastia s-a ridicat acum 2.200 de ani şi a dăinuit mai bine de patru veacuri. Etnicii chinezi îşi mai spun încă şi astăzi Han – ecou al unei epoci de aur în artă, politică şi tehnologie, în care China rivaliza ca putere şi prestigiu cu Imperiul roman.


Misterul carbonului dispărut
Omenirea aruncă în atmosferă 8 miliarde de tone de carbon anual. Mai puţin de jumătate rămîne acolo. Dar, în joc fiind climatul global, se naşte o întrebare arzătoare: Unde e restul?