
Lună: aprilie 2012


Argintul la spartul târgului
{phocagalleryview=category|categoryid=9231|limitstart=0|limitcount=0|displayimgrating=0|pluginlink=0|type=0}
Meşterii argintari găsesc soluţii de supravieţuire care concurează propriul lor meşteşug.
Text: Domnica Macri
Foto: Bogdan Croitoru

De la Ramsar la Bucureşti
Turneul conferinţelor internaţionale privind biodiversitatea include anul acesta şi România. Delegaţi din 160 de ţări vor lua parte la Bucureşti, între 6 şi 13 iulie, la cea de-a 11-a Conferinţă RAMSAR. Tema întâlnirii este „Wetlands: home and destination” şi se concentrează pe interacţiunea dintre zonele umede şi turism.


Aripioară sau picior
Ochi, aripi, sisteme elaborate – natura este plină de structuri care îţi taie respiraţia. Acum, cercetătorii află cum s-au format. De la minusculele făpturi marine până la insecte şi oameni, toate sunt opera aceloraşi gene care dezvăluie traseul evoluţiei, de la formele simple la cele mai sofisticate.

Jocuri Mortale
Un fotograf este fascinat de comportamentul focilor-leopard din Antarctica

Uciderea imposibilului
Cum a reuşit Reinhold Messner, cel mai mare alpinist al lumii, să spulbere limitele prin voinţă.

Viaţa în Mocirlă
8 poveşti ţigăneşti despre cum e să fii rom în România. Text: Catalin Gruia

Păduri în miniatură
Hidrogenul e considerat una dintre cele mai sustenabile şi mai curate surse de energie, unul din motoarele unui viitor alternativ. Însă deocamdată, aproximativ 95% din cantitatea de hidrogen este produsă folosind combustibili fosili şi biomasă. Unde găsim hidrogen „curat”?

National Geographic a celebrat mamaliga ca brand national
“Românii se definesc ei insisi ca un popor de mamaligari, iar România e tara mamaligii. In timpurile actuale, alimentul a ajuns sintagma nationala, fara a beneficia insa de un marketing pe masura, menit s-o faca un brand culinar de succes comercial”, declara Cristian Lascu, redactor-sef National Geographic.

Chimia care te face să spui „te iubesc“
Cocktailul de substanţe chimice din creier care aprinde scânteia iubirii romantice e complet diferit de cel care o întreţine pe termen lung – au descoperit oamenii de ştiinţă. Iată acel ceva numit iubire.
[…]
O credinţă renaște în Brooklyn
Evreii lubavici îşi răspîndesc mesajul ca niciodată pînă acum.

Pămînturi venerate
Nimic nu e sigur.

Bătrânul şi marea
Pentru un gaijin neiniţiat în japoneză, un interviu cu Shigeatsu Hatakeyama e deocamdată un vis imposibil. Povestea lui însă merită spusă, în ciuda barierelor de limbă.
