Staffan Widstrand/CORBIS

Drumuri şi habitate

May 31, 2013 Domnica Macri 0

Construcţia a două drumuri în România şi Bulgaria ignoră nevoile unor habitate vitale pentru specii rare şi protejate, anunţă organizaţia World Wide Fund for Nature (WWF) într-un comunicat emis vineri.

[…]

Tot ce trebuie să știi despre Off-Road

May 29, 2013 Domnica Macri 1

Dacă îți surâde tipul de aventură off-road, nu pleca la drum fără să știi câteva lucruri despre cum să faci din experiența ta o plimbare plină de adrenalină, fără a te pune în pericol pe tine sau mașina ta. Iată câteva sfaturi utile în lumea drumurilor destinate tracțiunii pe patru roți.

[…]

Avanpremieră NG iunie 2013

May 27, 2013 Domnica Macri 0

În iunie poţi citi despre curajul exploratorilor, scufundarea record al lui Cameron şi un interviu exclusiv cu părintele geneticii,James Watson la 60 de ani de la descoperirea ADN-ului

[…]

Assan călare pe un elefant în Asia. Fotografie din Buletinul Societăţii Geografice Române, vol XVIII şi XX

BAZIL G. ASSAN

May 27, 2013 Domnica Macri 2

Un pionier al explorărilor arctice în zona Arhipelagului Spitzbergen şi primul român care a făcut înconjurul lumii.

Text: Şerban Dragomirescu

[…]

Turul Africii pe motocicletă

May 27, 2013 Catalin Gruia 0

Obișnuim să călătorim în locuri cu nume greu de pronunțat. Mâncăm chestii greu de identificat. Lăsăm puține hățișuri neexplorate. Suntem Ionuț și Ana, de profesie arhitecți, din 2011, nomazi. Călătorim cu motocicleta și un cort de 4 m2.

[…]

Foto Andreea Cohn

Lumina de sub pământ

May 20, 2013 Domnica Macri 0

Fotografia speologică are mulţi fani. În fiecare an are loc un eveniment, Speo-Arta, festival şi concurs, unde se întrec cei mai talentaţi autori de imagini subpământene.

[…]

Pedalăm pe Dealu Mare

May 20, 2013 Catalin Gruia 0

Traseu de o zi printre podgorii prahovene. Text și foto: Mircea Crisbășanu Ieșim din Ploiești spre Bucov. Mașinile vâjâie pe lângă noi, dar după câțiva kilometri scăpăm de ele. Facem stânga spre parcul Bucov și […]

Foto: Victor Musat

Canotca

May 20, 2013 Catalin Gruia 0

Oferă satisfacție vizitatorului și sprijină economia locală și eforturile de conservare a naturii.

[…]

În Bangkok, înotătoarele de rechin sunt atârnate în cârlige, invitându-i pe doritori la supă făcută din ele. Foto: Paul Hilton

Aripioare toxice

May 17, 2013 National Geographic 0

Deborah Mash, neurolog la Universitatea din Miami, a descoperit un ingredient deloc apetisant în înotătoarele a șapte specii de rechini: o neurotoxină care ar putea avea legătură cu maladii precum Parkinson, Alzheimer sau Lou Gehrig.

[…]

Foto: Marian Luminiţa

Pe urmele exploratorilor români

May 15, 2013 Catalin Gruia 0

Fascinația explorărilor există în fiecare din noi, ascunsă în codul nostru genetic, de când dorința de supraviețuire ne dicta să ne extindem arealul de căutare, mânați parcă de o curiozitate moștenită dintr-o perioadă de început, oamenii au încercat să cunoască cele mai ascunse și vitrege locuri de pe Pământ.

[…]

Libienii se bucură de o vizită la teatrul roman antic de la Sabratah, unul dintre cele mai mari din Africa. Foto: George Steinmetz

Noua Libie veche

May 13, 2013 Domnica Macri 0

Zeci de ani, libienii au trăit sub un dictator care le-a distorsionat trecutul. Acum trebuie săși formeze o imagine despre viitorul lor.

[…]

1 2