Foto Cristian Lascu

Sculpturile de granit din Corsica

iulie 18, 2013 Domnica Macri 0

Corsica e o insulă cu suprize. Conturul crenelat al ţărmurilor sale înseamnă tot atâtea golfuri stâncoase cu ape limpezi, vegheate de tot atâtea turnuri genoveze vechi de 500 de ani, năpădite de iederă şi de vegetaţie ţepoasă.

[…]

Foto: Joe McNally

Domesticirea dronelor

iulie 15, 2013 Echipa National Geographic 0

Aeronavele fără pilot și-au dovedit abilitățile împotriva Al-Qaeda. Acum, ele ar putea intra în acțiune pe frontul de acasă: patrulând frontierele, urmărind infractorii, stropind recoltele. Și poate chiar supraveghindu-ne pe toți?

[…]

Marea Neagră îngheaţă adesea; aici, ceva mai la nord, în Crimeea. Foto Pavlishak Alexei ITAR-TASS/Corbis

Lacrima lui Ovidiu

iulie 9, 2013 Domnica Macri 0

Avem cam puţine informaţii despre geto-daci. Dacă faimoasa Columnă a lui Traian sau Monumentul de la Adamclisi oferă chei de descifrare a evenimentelor legate de războaiele romanilor cu dacii, izvoarele despre periaoda anterioară sunt şi mai sărace.

[…]

Savurând soarele și marea, Mawunmula Garawirrtja, o tânără aborigenă yolngu, plutește într-un ochi de apă lăsat de maree, în apropiere de comunitatea Bawaka, pe țărmul Ținutului Arnhem, din Nordul Australiei. Foto: Amy Toensing

Primii australieni

iulie 8, 2013 Domnica Macri 1

Aborigenii au avut tot continentul la dispoziție 50.000 de ani. Astăzi, ei reprezintă sub 3% din populație, iar modul lor de viață tradițional aproape că a dispărut. În regiunile lor semiautonome însă cultura lor străveche încă rezistă.

[…]

Gheizerul Waiotapu din Noua Zeelandă. Foto Cristian Lascu

Unde răsuflă Terra

iulie 8, 2013 Domnica Macri 1

Asemenea unei balene, Pământul împroaşcă spre cer jeturi albe. E vorba bineînţeles de gheizere, fenomene de natură vulcanică, foarte spectaculoase.

[…]

1 2