Muzeul plutitor – Lotca: tradiţie şi mitologie în spaţiul Deltei Dunării

Muzeul Plutitor din Delta Dunării

August 29, 2013 National Geographic 0

Un proiect despre tradiția pescărească documentată în imagini și bărci de lemn vechi în mărime naturală expuse în aer liber, însoțite de o serie de povești de succes ale campionilor olimpici la caiac și canoe născuți în Delta Dunării.

[…]

Stejarii Country Club, exterior

(P) Stejarii Country Club, primul social club din România

August 28, 2013 National Geographic 0

Conceptul cu o tradiţie de peste 120 de ani în Statele Unite, care s-a bucurat de o popularitate foarte crescută datorată sentimentului de apartenenţă şi distincţie pe care îl oferă membrilor săi, va fi inaugurat în această toamnă şi în România: Stejarii Country Club – primul şi singurul astfel de club din ţară ca dimensiune şi concept.

[…]

natura 2000

Protestul Federaţiei Coaliţia Natura 2000

August 26, 2013 Domnica Macri 0

Federaţia Coaliţia Natura 2000 România protestează cu indignare împotriva câtorva modificări propuse prin proiectul de ordonanţă pentru modificarea OUG nr. 57/2007 supus consultării publice, mai ales împotriva modificărilor ce vizează transformarea avizului obligatoriu al administratorilor/ custozilor în unul consultativ şi desfiinţarea ariilor protejate, în urma pierderii parţiale a obiectivelor de conservare.

[…]

Foto Jon Raine/Corbis

Un Pământ pe sfârşite – WWF

August 20, 2013 National Geographic 0

Astăzi marcăm Earth Overshoot Day – ziua în care populația de pe întreg Pământul a epuizat toate resursele naturale pe care planeta le poate genera într-un an de zile, anunţă organizaţia Word Wide Fund for Nature.

 

[…]