Ce învață copiii din călătorii – lumea animalelor cu Kinder Surprise „Natoons”

Echipa "Creștem și Călătorim"

De multe ori am citit că e inutil să mergi cu copiii în vacanță. Că oricum nu rețin nimic și că numai vacanță nu se numește cea în care ai copiii după tine.

Text, foto: echipa “Creștem și Călătorim”

Ei bine, nouă ne place să pornim la drum împreună cu Sofia și Tudor. Credem că e cel mai minunat mod de a te conecta, dar și de a afla lucruri despre lumea înconjurătoare. Poate copiii nu își vor mai aminti exact de templul lui Buddha din Bangkok, dar își vor aminti sentimentul pe care l-au avut când l-au vizitat. Sau poate nu își vor mai aminti nimic, dar călătoria aceea le va fi modelat sufletul și mintea în moduri pe care statul acasă nu ar fi făcut-o niciodată.

Unul dintre lucrurile care ni se par foarte importante este conectarea cu natura, înțelegerea ei și acumularea a cât mai multor cunoștințe despre tot ceea ce ne înconjoară.

Animalele sunt, pentru Tudor și Sofia, de bază oriunde mergem. Căutăm, prin călătoriile noastre, să vedem cât mai multe animale în mediul lor natural, sau cât mai aproape de el, în locuri în care acestea sunt crescute și îngrijite responsabil și sustenabil. Spre exemplu, ne amintim cum în Bangkok am văzut pe străzi un varan taaare mare, sau o groază de pești în râul Chao Praya. În Dubai am mers să vedem o fermă de cămile, iar în Tenerife ne-am bucurat să pornim cu barca într-o aventură pe ocean pentru a găsi delfini și balene.

Bineînțeles, toate aceste activități sunt minunate pentru copii, însă pentru a păstra cunoștințele este nevoie de mai mult decât o excursie pe mare. Asta pentru că nu vedem în fiecare zi delfini și balene, deci lucrurile se pot uita. Sau nu apar la fel de multe prilejuri de “cimentare” a informației.

Cu bucurie am descoperit, deci, colecția Natoons de la Kinder Surprise, o colecție de animăluțe din fauna Americii de Nord, plină de jucărioare super interesante, dar super super bine făcute, ideale pentru ca cei mici să afle despre animale și stilul lor de viață. Mai mult decât atât, colecția Natoons este completată de aplicația Applaydu, o aplicație de edutainment, prin care cei mici pot să facă o serie de activități distractive sub formă de joc. Astfel, ei pot vedea animalele în 3D sau chiar în realitate virtuală, pot descoperi ce mănâncă ele și unde trăiesc, pentru o experiență completă.

Pot să vă spun că noi ne-am completat aproape toată colecția. Avem vulturul, ciocănitoarea, urșii (polar și brun), iepurele, lupul, puma și câte și mai câte. Ne lipsește doar râsul. Iar în ouăle mari Kinder găsiți elan, urs, rechin, vulturul alb și crocodil – urmează să ajungem și la ele – clar trebuie să le avem pe toate.

Noi am făcut tot felul de activități împreună. Mai întâi am grupat jucăriile pe categorii: carnivore la carnivore și erbivore la erbivore. Apoi am vorbit despre animale de zi și de noapte, despre pești și mamifere, despre cine face ouă și cine face pui vii. Apoi am instalat aplicația și ne-am super distrat împreună: am ales câte un animal și l-am scanat și apoi am descoperit lucruri despre el: unde locuiește, ce mănâncă, ce zgomote face sau cum arată adăposturile lor. Am făcut poze cu animalele, ne-am distrat și am învățat. Practic, aplicația include mini-jocuri interactive, experiențe în realitatea augmentată, arte vizuale și meșteșuguri sau povești de citit la culcare.

Noi suntem super încântați. Călătoriile sunt un super mod de a învăța, iar colecția Natoons de la Kinder Surprise, alături de aplicația Applaydu ne dau ocazia să nu uităm ce am văzut și să învățăm și despre alte animale despre care nu știm nimic încă.

Voi ați descoperit colecția? (P)

Citește și

Copiii iubesc animăluțele! Acum, cu Kinder Surprise

Ursul polar: prădător sau pluș?

Ratonul, un mâncăcios mascat

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*