criza pescuitului 21

criza pescuitului 21

criza pescuitului 21

Metodele noi de acvacultura includ custi la mare adancime, sustinute pe piloni si administrate de Snapperfarm, Inc., in largul coastelor din Porto Rico, pentru a creste cobia. Cu acest sistem de ocean deschis, curentii disperseaza excrementele pestilor, insa in fermele din apele putin adanci, din zonele de coasta, dejectiile se acumuleaza ii polueaza apa. Companiile profilate pe acvacultura
hranesc de obicei pestii carnivori cu pesti mai mici din alte specii, dar Snapperfarm creste cobia din pestisori cat degetul in adulti de 5 kg in decurs de un an, cu o dieta formata jumatate din cereale, jumatate din faina de peste, dar spera ca, in final, sa elimine pestele din hrana. Acvacultura contribuie acum in proportie de aproape 50% la productia mondiala de fructe-de-mare.

Foto: Brian Skerry

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*