Ora Pământului 2019

Foto: 123rf

Sâmbătă, 30 martie de la 20:30, ora locală, stingem lumina și celebrăm Ora Pământului 2019.

Milioane de oameni din toată lumea vor stinge lumina în același timp pentru a trage un semnal de alarmă și pentru a fi solidari într-o acțiune globală cu mare impact asupra naturii și a mediului.

De la Opera din Sydney până la Empire State Building și stadionul Bird’s Nest, la Burj Khalifa, mii de instituții vor opri lumina lor în semn de solidaritate pentru planetă, iar guvernele și companiile din întreaga lume vor fi încurajate să avanseze discuții și soluții de care avem nevoie pentru a construi un viitor sănătos și durabil pentru toți.

„Cele mai recente dovezi științifice ne spun că impactul activităților umane aspra Planetei este atât de puternic încât a modificat profund mediul în care trăim. Disponibilitatea resurselor naturale, condițiile climatice, calitatea apei, aerului, solului, diversitatea și abundența speciilor sălbatice, vitale pentru umanitate în prezent și viitor, sunt periclitate”, spune Orieta Hulea, director WWF România. „În același timp, avem informațiile și soluțiile necesare pentru a schimba acest parcurs negativ și depinde de implicarea fiecăruia dintre noi. Activitatea noastră de zi cu zi are un impact, nu mai există niciun dubiu în această privință, trebuie să decidem ce impact vrem să avem”.

Pe măsură ce planeta se confruntă cu provocarea dublă a schimbărilor climatice și a pierderilor naturale, Ora Pământului, cea mai mare mișcare mondială pentru mediul înconjurător, urmărește să mobilizeze acțiuni  fără precedent asupra biodiversității și naturii prin lansarea de discuții la nivel mondial asupra unor probleme cum ar fi pădurile, oceane și conservarea faunei sălbatice.

Ora Pământului: rezultate

În ultimii zece ani, această mișcare a adus și o serie de rezultate notabile, care au inspiră astfel milioane de oameni să ia atitudine.

  • În Argentina a fost creată o zonă marină protejată de 3,5 milioane de hectare
  • În Uganda a fost creată o pădure Ora Pământului de 2700 de hectare
  • În Rusia a fost adoptată o nouă legislație pentru protecția mărilor și pădurilor
  • Polinezia Franceză s-a mobilizat pentru a proteja 5 milioane de kilometri pătrați din mările sale pentru a conserva ecosistemele oceanice

Provocări pentru Ora Pământului 2019

  • Kenya intenționează să planteze 1 miliard de copaci până în 2030 pentru a reface pădurile.
  • În Malaezia, oamenii au inițiat o petiție pentru a pune conservarea tigrilor pe agenda publică națională. Ecuadorul militează în capitala Quito pentru o lege care să interzică plasticul.
  • Finlanda va provoca peste un sfert din populația țării să adopte o dietă mai prietenoasă cu planeta.
  • WWF România provoacă oamenii, companiile, instituțiile să își creeze obiceiuri mai prietenoase cu mediul, pe care să le mențină cel puțin până la următoarea ediție Earth Hour.

Sursa: WWF
Foto: 123rf

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*