(P) Aventură în Groenlanda

Stația arctică a Universității din Copenhaga de pe Insula Disko

O echipă specială Ariston creează condiții de lucru pentru cercetarea climatică.

Stația arctică a Universității din Copenhaga de pe Insula Disko este vegheată de stânci abrupte de peste  600 de metri. Dincolo de lagună, în ocean, se poate urmări trecerea enormilor ghețari desprinși din calota polară. Aici, pe coasta vestică a Groenlandei, condițiile sunt aprige în timpul nopții polare, dar cercetătorii trebuie să își continue munca – ea ne privește pe toți: e vorba de schimbările climatice, problema secolului. 

E nevoie de un adăpost cald care să le permită studiul neîntrerupt. Așa a apărut Ariston Comfort Challenge, parte a angajamentului companiei de a oferi confort tuturor, chiar atunci când pare imposibil. 

Instalarea adăpostului încălzit de pe Disko a fost o faptă eroică în sine, așa că a fost nevoie de o campanie mondială de recrutare, cu un proces de selecție riguros. 

Cei trei eroi au trebuit să dovedească pricepere, curaj și pasiune în fața provocărilor. Și, desigur, angajamentul de a-și asuma o aventură inginerească riscantă într-un mediu dur a jucat un rol important în alegerea lui Yuanshuo Huang, de 32 de ani, din China, a lui Oleg Belly, de 28 de ani, din Rusia, și a decanului de vârstă, William Randaccio, de 43 de ani, din Italia. 

Ei sunt instalatorii, care au construit, cu mare efort și după multe peripeții, adăpostul Ariston Comfort Zone, do- tându-l cu o centrală termică în condensare Alteas One, un produs de top dintr-o nouă generație tehnologică. 

Muncă pe teren

Ca să facă față condiților – temperaturi scăzute combinate cu salturi termice bruște, vânt și izolare – Alteas One oferă o combinație sinergică de tehnologii exclusive Ariston, având durabilitate ridicată și performanță datorită schimbătorului de căldură Xtra Tech și controlului inteligent al combustiei. Centrala include și conexiunea cu termostatul Cube S Net și conectivitate inteligentă, pentru a putea fi controlată de la distanță prin intermediul aplicației Ariston Net. Adăpostul construit și încălzit de Ariston este acum proprietatea Universității din Copenhaga, care s-a angajat să utilizeze această infrastructură la capacitate maximă, conside- rând că va avea un rol principal în cercetările sale privind schimbările climatice, pe care le va parcurge în anii următori. 

Poate și cu ajutorul cercetătorilor de aici, lumea va putea păstra pentru mai mult timp splendoarea albă a Arcticii, cu toată forța ei sălbatică. 

www.artistoncomfortchallenge.com/ro  

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*