100 de fotografii realizate de tineri refugiați

Foto: Aye May Zan / National Geographic Photo Camp, Myanmar

Kennedy Center (Washington), în colaborare cu National Geographic Society, expune 100 de fotografii realizate de tineri refugiați care au participat în ultimii ani la taberele de fotografie National Geographic. 

Expoziția cuprinde fotografii din zece țări, între care Mexic, Myanmar, Grecia sau Cuba și include o selecție de 100 imagini care nu au mai fost până acum expuse alături. Fiecare imagine este susținută de un text pentru a fi mai bine pusă în context. 

Foto: Daria Ćorluka / National Geographic Photo Camp, Sarajevo, Bosnia și Herzegovina, 2015
Foto: Kirsten Elstner / National Geographic Photo Camp, Atena, Grecia, 2017

Taberele foto la care au luat parte tinerii au avut ca temă centrală populațiile afectate de fenomenul migrației, cauzată de conflictele umane, greutățile economice sau de schimbările climatice. Tinerii fotografi au fost încurajați să exploreze, să documenteze lumea în care trăiesc și să dezvolte legături profunde cu cei din jurul lor. Poveștile spuse prin obiectivele acestor tineri sunt despre optimism, speranță, familie, cultură sau comunitate.

Scopul National Geographic Photo Camp este să inspire o nouă generație de povestitori, precum și pe membrii comunităților din care provin și care le văd munca. Programul îi conectează pe participanți cu fotografi de clasă mondială de la National Geographic și le oferă contextul potrivit pentru a-și împărtăși perspectiva unică asupra lumii, spune Kaitlin Yarnall, de la National Geographic Society.

Foto: Lynn Johnson / National Geographic Photo Camp, Uganda, 2018
Foto: Mohammed Mahmoud / National Geographic Photo Camp, Iordania, 2015

Până în prezent, National Geographic a sponsorizat 93 de tabere de fotografie în peste de 20 de țări. Înființat în 2003, Photo Camp este un program săptămânal imersiv, axat pe responsabilizarea tinerilor, inclusiv a populațiilor vulnerabile și a refugiaților, prin arta fotografiei. De peste 15 ani, programul îi conectează pe tineri cu fotografi de clasă mondială ai National Geographic, care îi învăță cum să folosească fotografia pentru a-și spune propriile povești despre migrație, casă și identitate.

Intrarea la expoziție este gratuită.
Expoziția se încheie pe 20 iunie 2019, când se marchează și Ziua Mondială a Refugiaților.

Sursa: National Geographic Society
Foto: sursele citate

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*