World Press Photo 2020: nominalizări

Un grup de eleve traversează drumul spre școală după ce au participat la un miting în Hong Kong, pe 12 septembrie 2019. © Nicolas Asfouri / Agence France-Presse

Fundația World Press Photo anunță nominalizările pentru cele mai bune fotografii de presă ale anului 2019.

 

Fotografiile și producțiile video înscrise în competiție sunt selectate de un juriu independent, pentru ca apoi, câștigătoarele să fie prezentate publicului în cadrul unui festival care are loc în aprilie, la Amsterdam. Expoziția cu fotografiile câștigătoare va călători în 45 de țări și va ajunge la aproximativ 4 milioane de oameni. Fotografiile câștigătoare vor fi reunite într-un album publicat în mai multe limbi, care va putea fi cumpărat de aici.

Nominalizați la a 63-a ediție anuală a competiției World Press Photo

Începând cu 1955, World Press Photo Contest a celebrat fotojurnaliștii de pretutindeni.

În acest an, în competiție au fost înregistrați 4.282 de fotografi din 125 de țări și 73.996 de imagini.

Nominalizații sunt 44 de fotografi din 24 de țări: Algeria, Australia, Belarus, Belgia, Canada, Danemarca, Etiopia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Japonia, Lituania, Mexic, Polonia, Peru, Rusia, Africa de Sud, Coreea de Sud , Spania, Turcia, Regatul Unit și Statele Unite.

Iată o parte dintre aceștia și fotografiile lor

© Mulugeta Ayene, Ethiopia / Associated Press

Ruda unei victime care a pierit în accidentul zborului ET302 își aruncă cu praf pe față, în timp ce jelește la sud de Addis Ababa, Etiopia, pe 14 martie 2019.

© Farouk Batiche, Algeria / Deutsche Presse-Agentur

Studenții înfruntă forțele de ordine în timpul unei manifestații antiguvernamentale din Alger, Algeria, pe 21 mai.

© Ivor Prickett, Irlanda / The New York Times

Ahmed Ibrahim (18 ani), un luptător SDF cu arsuri grave, este vizitat de iubita sa la un spital din Al-Hasakah, Siria, pe 20 octombrie. La început, fata a fost reticentă să intre în cameră, fiind îngrozită de rănile lui, dar o asistentă a convins-o să intre, să îl țină de mână pe Ahmed și să vorbească puțin cu el.

© Romain Laurendeau, Franța

Un cuplu tânăr contestă un gest tabu în timp ce se sărută într-un spațiu public din Alger, Algeria, pe 8 decembrie 2016.

© Sean Davey, Australia / Agence France-Presse

Abigail Ferris (cu mască) se joacă cu prietenii la un centru de evacuare temporară din Bega, New South Wales, Australia, pe 31 decembrie. Abigail și familia ei au fost evacuați dintr-un camping în timpul incendiilor din noaptea de Anul Nou.

© Mark Peterson, SUA / Redux Images, pentru New York

Membrii grupului Shield Wall Network, care susține supremația albilor, sărbătoresc ziua de naștere a lui Hitler, pe Lacul Dardanelle, Arkansas, SUA, pe 20 aprilie.

© Steve Winter, SUA / National Geographic

Între 5.000 și 10.000 de tigri trăiesc în captivitate în SUA. Patru state americane nu au legi privind păstrarea felinelor mari ca animale de companie, iar în alte zece, deși este necesar un permis, odată asigurat pentru un animal de companie mic, acesta poate fi folosit pentru a achiziționa un animal mai mare, cum ar fi un tigru.

© Noah Berger, SUA / Associated Press

Pompierii se luptă cu flăcările, lângă orașul Brentwood, California, SUA, pe 3 august.

© Esther Horvath, Ungaria / The New York Times

Un urs polar și puiul său se apropie de echipamentele instalate de oamenii de știință de la Polarstern – o navă parte a unei expediții științifice care investighează consecințele schimbărilor climatice arctice, în Oceanul Arctic, pe 10 octombrie.

© Frederic Noy, Franța / Panos Pictures

Un pescar care lucrează ilegal pe Lacul Victoria pune în funcțiune barca pe care o ține ascunsă toată ziua, înainte de a merge la pescuit cu un coleg, în Golful Murchison, Uganda.

© Ricardo García Vilanova, Spania

Un bărbat are grijă de prietenul său inconștient după ce forțele guvernamentale au tras cu gaze lacrimogene și grenade, în timpul unui protest din Bagdad, Irak, pe 15 noiembrie.

© Nicolas Asfouri, Denmarca / Agence France-Presse

Un bărbat ține un poster în mâini, în timp ce oamenii se adună pentru a cânta în timpul protestelor din Hong Kong, pe 11 septembrie 2019.

© Alain Schroeder, Belgia / National Geographic

Urangutanii din Indonezia sunt pe cale de dispariție din cauza fragmentării continue a pădurii tropicale. Dacă odată, urangutanii puteau fi întâlniți în pădurile de pe toată suprafața insulei Sumatra, în prezent sunt limitați la zona de nord.

© Oli Scarff, UK / Agence France-Presse

Un balon în formă de trofeu plutește peste mulțimea din Liverpool, Anglia, în timp ce fanii, care sărbătoresc victoria lui Liverpool față de Tottenham Hotspur în finala UEFA Champions League, pun stăpânire pe străzi.

© Dai Kurokawa, Japonia / European Pressphoto Agency

Femeile sunt evacuate în timp ce forțele de securitate țintesc spre autorii unui atac la hotelul de lux DusitD2 din Nairobi, Kenya, pe 15 ianuarie.

Citește și

World Press Photo 2019: câștigătorii

World Press Photo 2018

Sursa: World Press Photo
Foto: sursele citate

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*