Banksy și coronavirusul

Foto: Dan Mullan / Getty Images

O serie de picturi murale ale artistului Banksy sunt actualizate.

Efectele noului coronavirus se văd și pe pereții din Marea Britanie. Artistul Bansky fie le dedică lucrări noi medicilor și asistentelor (precum acest mural expus de curând într-o sală de așteptare a spitalului din Southampton, care, conform medicilor de acolo, va fi scos la licitație după ce se termină pandemia pentru a strânge astfel fonduri pentru spital), fie lucrări mai vechi de-ale sale sunt actulizate, precum cele din imagini.

Lucrarea Girl with a Pierced Eardrum care a apărut pe o clădire din Bristol în 2014 a primit de curând o mască de protecție. Nu se știe dacă chiar Banksy a adăugat accesoriul.

Imaginea, o parodie după cea a pictorului olandez Johannes Vermeer Girl with a Pearl Earring a fost vândută ulterior de proprietarii clădirii, unui colecționar privat pentru 403.000 lire sterline.

O tânără fotografiază o lucrare a lui Banksy din Southampton. De curând, lucrarea a primit un element nou: un balon sub forma unei reprezentări la microscop a noului coronavirus. Foto: Naomi Baker / Getty Images

Despre Banksy

Street artist, activist, pictor, regizor de filme. Banksy este activ din anii ’90, dar nimeni nu știe de fapt cine este și cum arată. Îi place să se joace, să dispară și să apară când ne așteptăm mai puțin, și face constant gesturi caritabile. Ambiguitatea identității lui, dar și mesajele puternice ale desenelor au fost de-a lungul timpul subiecte de dezbatere. Constat apar știri care promit că ne „dezvăluie în sfârșit identitatea lui Banksy”, deși niciodată nu se întâmplă asta.

Alte lucrări de Banksy

Momentul din octombrie 2018 a fost memorabil: la câteva secunde după ce a a fost licitată, lucrarea denumită inițial Fata cu balon, a început să se autodistrugă. Reprezentanții casei de licitații Sotheby’s din Londra au declarat că nu au avut legătură cu ce s-a întâmplat, iar că lucrarea a fost vândută pentru 1,042 milioane de lire sterline unei persoane anonime. Lucrarea a fost ulterior redenumită: Dragostea e la coșul de gunoi. Foto: Tristan Fewings / Stringer / Getty Images
Brexitul văzut prin ochii lui Banksy. Foto: Carl Court / Getty Images
Un copil arborează o pungă de plastic pe post de steag, pe o stradă din Londra. În urma acestui desen, premierul UK la acest vreme, Gordon Brown a declarat că îi va forța pe retaileri să reducă utilizarea pungilor de plastic. Foto:
Cate Gillon / Getty Images
O tânără din muzicalul Les Miserables are lacrimi în ochi, în timp ce un spray cu gaz e declașat spre ea. Muralul, aflat vizavi de Ambasada Franței din Londra, critică utilizarea gazelor lacrimogene în rândul oamenilor din tabăra de migranți din Calais. Foto: Carl Court / Getty Images

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*