Protest simbolic pe plaja Copacabana

Foto: Andre Coelho / Stringer

Voluntarii de la ong-ul brazilian Rio de Paz sapă 100 de morminte simbolice pe plaja Copacabana pentru a protesta față de felul în care guvernul local gestioneză pandemia de coronavirus.

 

Un protest tăcut și mai ales simbolic pe plaja Copacabana

În prezent, Brazilia se află pe locul doi mondial în ce privește îmbolnăvirile cu COVID-19. Ultimele date indică peste 40.000 de decese provocate de COVID-19 și peste 800.000 de infectări, deși, pentru că testările sunt insificiente, este posibil ca cifrele să fie mult mai mari. Oficialitățile sunt acuzate că ascund numărul real de cazuri, iar presa locală a folosit, până de curând, date din surse alternative pentru a ține publicul informat. Pe fondul acuzațiilor de cenzură, Curtea Supremă a obligat guvernul să facă publice datele oficiale.

În acest context, voluntarii de la ong-ul brazilian Rio de Paz au săpat 100 de morminte simbolice pe plaja Copacabana pentru a protesta față de felul în care guvernul local gestioneză pandemia de coronavirus. Ei cer transparență și o mai bună gestionare a pandemiei pentru a evita „cea mai mare criză din istoria Braziliei”.

Un voluntar sapă un mormânt pe plaja Copacabana. Foto: Andre Coelho / Stringer
Vedere aeriană aspra celor 100 de morminte simbolice. Foto: Buda Mendes / Getty Images
Un simpatizant al regimului de extremă dreapta din Brazilia a fost surprins după ce a dărâmat una din crucile de lemn de pe plaja Copacabana. Foto: Andre Coelho / Stringer

Citește și

Recunoaștere târzie pentru descoperitoarea coronavirusului

„Piețele umede” sunt, probabil, sursa coronavirusului. Iată ce trebuie să știți.

Cum trec infecții precum coronavirusul de la animale la oameni

Pangolinii traficați ar putea fi purtători de coronavirusuri strâns legate de tulpina pandemică

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*