Cum se servește nangka

Foto: 123rf

O alternativă la carne

Text: Stacie Stukin
Foto: 123rf

Un sfert dintre consumatorii din SUA și-au redus consumul de carne din 2014 până în 2015, potrivit Nutrition Business Journal. Iar vânzărie de alternative la carne aproape s-au dublat – de la 69 de milioane de dolari în 2011, la 109 milioane în 2015.

Asta ar putea explica de ce unii bucătari și companii de alimente au început să promoveze nangka din Asia de Sud-Est, un fruct ce crește din abundență în India natală. Cu o textură (dar nu și conținut de proteine) ca a cărnii, nangka are un gust de amidon, neutru, așa că „poți să faci orice cu el” – spune bucătăreasa șefă Kajsa Alger, care îl prepară în restaurantul ei din L.A.

Nangka (yaca, jaca) – din familia care include fructul arborelui de pâine, smochinele și dudele – secretă o substanță albă lipicioasă când e tăiat și durează până să faci unul bucăți.

Foto: 123rf

Un nangka poate cântări aproape 50 de kilograme.

Citește și

Mâncăruri cu care să trăiești

Dubla povară a malnutriției

Experiențe din Ho Chi Minh

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*