
O alternativă la carne
Text: Stacie Stukin
Foto: 123rf
Un sfert dintre consumatorii din SUA și-au redus consumul de carne din 2014 până în 2015, potrivit Nutrition Business Journal. Iar vânzărie de alternative la carne aproape s-au dublat – de la 69 de milioane de dolari în 2011, la 109 milioane în 2015.
Asta ar putea explica de ce unii bucătari și companii de alimente au început să promoveze nangka din Asia de Sud-Est, un fruct ce crește din abundență în India natală. Cu o textură (dar nu și conținut de proteine) ca a cărnii, nangka are un gust de amidon, neutru, așa că „poți să faci orice cu el” – spune bucătăreasa șefă Kajsa Alger, care îl prepară în restaurantul ei din L.A.
Nangka (yaca, jaca) – din familia care include fructul arborelui de pâine, smochinele și dudele – secretă o substanță albă lipicioasă când e tăiat și durează până să faci unul bucăți.

Un nangka poate cântări aproape 50 de kilograme.
Leave a Reply